Kommunikasjonsdirektør

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kommunikasjonsdirektør (engelsk: Chief communications officer (CCO), eller Public relations officer (PRO)) er en vanlig brukt tittel for den ansvarlige for kommunikasjon og informasjon og samfunnskontakt i private og offentlige foretak av en viss størrelse. Vanligvis vil kommunikasjonsdirektør være underordnet, rådgiver for og i tett samarbeid med administrerende direktør.

En kommunikasjonsdirektør vil normalt ha ansvar for kommunikasjon både internt og eksternt. Det er behovet for helhetlig plan og kontroll over kommunikasjon fra et foretak som avgjør behovet for en slik stilling. Avhengig av størrelse vil en bedrift ha kommunikasjonsbehov til ansatte, aksjonærer, media, innflytelsesrike medlemmer av næringslivet, politikere, presse og samfunnet for øvrig.

Vanligvis vil kommunikasjonsdirekøren samarbeide med ledelse og andre i organisasjonen, eksempelvis investorer, analytikere, kunder og selskapets styremedlemmer. De fleste organisasjoner vil støtte seg til en kommunikasjonsdirektørs råd ved beslutninger som kan påvirke utvikling og omdømme av foretaket.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]