Edward Stanley, 17. jarl av Derby

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Edward Stanley, 17. jarl av Derby
Edward George Villiers Stanley, 17th Earl of Derby by Sir William Orpen.jpg
Født4. april 1865
London
Død4. februar 1948 (82 år)
Knowsley Hall
Ektefelle Alice Stanley, Countess of Derby
Far Frederick Stanley, 16. jarl av Derby
Barn Edward Stanley, Lord Stanley, Oliver Stanley
Utdannet ved Wellington College
Beskjeftigelse Diplomat, politiker
Parti Det konservative parti
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelser Storkorsridder av Order of the Bath, storkorsridder av Royal Victorian Order, Det kongelige Victoriakjedet (1935), Albert-medaljen (1936)

Edward George Villiers Stanley, 17. jarl av Derby (født 4. april 1865, død 4. februar 1948) var en engelsk politiker ved overgangen til 1900-tallet.

Stanley var sønn av den 16. jarl av Derby. Han utdannet seg ved Wellington College, og sluttet seg senere til Grenadier Guards som løytnant, hvor han tjente i perioden 18851895. Han tjente også som krigsminister (to ganger) og ambassadør for Frankrike. Han giftet seg med Lady Alice Maude Olivia Montagu, datter av den 7. hertug av Manchester; sammen hadde de tre barn. To av dem, Edward og Oliver, opplevde han å sitte i samme regjering mellom mai og oktober i 1938, frem til Edwards død.

Stanley ble hedret med en rekke ordener og utmerkelser. Utnevnelsen til ridder av Hosebåndsordenen i 1915 var den fremste av disse. Han ble utnevnt til ridder storkors av Order of the Bath den 7. desember 1920. Stanley ble også utnevnt til ridder storkors av Royal Victorian Order. Han ble også tildelt Territorial Decoration.

Stanley ble utnevnt til medlem av Det kongelige råd.