Territorial Decoration

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Territorial Decoration

Territorial Decoration (TD) var en britisk militær utmerkelse som ble tildelt for lang tjeneste i Territorial Force og dens etterfølger Territorial Army. Den fulgte Volunteer Officer's Decoration da Territorial Force ble opprettet i 1908. I 1930 ble den erstattet av Efficiency Decoration.

Kriteriet for å få utmerkelsen var minst tyve års tjeneste i Territorial Force eller Territorial Army. Krigstjeneste telte dobbelt, mens tjeneste som menig mannskap telte halvt. Menige med minimum tyve års tjeneste, men ikke de førti de trengte for å få TD, kunne få Territorial Force Efficiency Medal (1908–1921) eller Territorial Efficiency Medal (1921–1930).

Ordensmerket var mørk grønt med en gul stripe på midten. Medlemmer av Honourable Artillery Company kunne få utmerkelsen, men fikk et noe annet ordensmerke; halvt blått og halvt rødt med gule striper på sidene. Dette skyldes at de fikk tildelt utmerkelsen av Edvard VII som hadde disse som sine egne farger.

Blant de mest kjente mottakerne av utmerkelsen var Winston Churchill som fikk den i 1924, og Horace Lambart, 11. jarl av Cavan. Gerald Grosvenor, 6. hertug av Westminster mottok etterfølgeren, Efficieny Decoration.