Driver (videospillserie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Driver er en oppdragsbasert kjøre/skytespillserie utviklet av Reflections Interactive. Utgiveren var først GT Interactive, så var det Atari men nå er det Ubisoft. Det nyeste spillet Driver: Parallel Lines kom ut 14. mars 2006.

Driver[rediger | rediger kilde]

Artikkel: Driver

The første spillet i Driver serien kom ut 30. juni 1999 i USA, og 9. mars 2000 i resten av verden på PlayStation. Hovedpersonen er en undercover politimann kalt John Tanner. Handlingen foregår i fire byer; Miami, San Francisco, Los Angeles og New York. Dette spillet er det mest solgte av alle Driver spillene.

Driver 2: The Wheelman is Back[rediger | rediger kilde]

Artikkel: Driver 2

Spill nummer to ble bare lansert for PlayStation, i motsetning til det første, som også kom ut på PC. Utgiver var Infogrames (nå kjent som Atari). Det kom ut 13. november 2000 i USA, og fire dager senere i Europa. Det omhandlet også Tanner, i fire nye byer: Chicago, Havana, Las Vegas og Rio de Janeiro. Det var også det første spillet i serien som lot deg å ut av bilen, og stjele en annen.

DRIV3R[rediger | rediger kilde]

Artikkel: DRIV3R

Tredje del av Tanners historie ble lansert for PlayStation 2 og Xbox den 21. (USA) og 25. juni (Europa) i 2004. Spillet finner sted i Miami, Nice og Istanbul. Spillet solgte bra, tross den noe negative omtalen. DRIV3R var det første spillet hvor man kunne svømme, gå inn i bygninger og skyte med våpen.

Driver: Parallel Lines[rediger | rediger kilde]

Artikkel: Driver: Parallel Lines

Det fjerde spillet i serien kom ut 14. mars 2006. Reflections mente at Parallel Lines skulle vende tilbake til seriens røtter, ved å fokusere mer på kjøring. Spillet skiller seg likevel ut fra de andre, siden historien ikke lenger følger Maverick Tanner, og siden spillets handling kun foregår i èn by: New York. Spillet foregår derimot i to tidsperioder; 1978 og 2006. Det har blitt lansert for PlayStation 2 og Xbox, og i løpet av 2007 skal det komme til PC og Wii. Det kommer også et spill til PSP som foregår i samme by, men to år før, ved navnet Driver 76.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]