Driver: Parallel Lines

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Driver: Parallel Lines
Logo Driver Parallel Lines.png
UtviklerReflections Interactive
UtgiverAtari
Distributør Electronic Arts, GOG.com, Steam, Nintendo eShopRediger på Wikidata
DesignerUbisoft Reflections
SerieDriver
PlattformPlayStation 2, Wii, Xbox, PC
UtgivelsePS2

NA 14. mars 2006
EU 17. mars 2006
JA 12. oktober 2006

Xbox
NA 14. mars 2006
EU 24. mars 2006

PC
NA 26. juni 2007
EU 29. juni 2007
AU juni 2007

Wii
NA 26. juni 2007
EU 29. juni 2007

AU juni 2007
SjangerActionspill, Skytespill
ModusEnspiller
AldersgrenseESRB: M (Mature)

Driver: Parallel Lines er det fjerde spillet i Driver-serien. Spillet ble utgitt 14. mars 2006 i USA, og 17. mars i Europa, på konsollene PlayStation 2 og Xbox, og kom på PC og Wii i slutten av juni 2007.[1][2]

I stedet for å spille i flere byer, slik som i de forrige Driverspillene, skjer handlingen i Parallel Lines i bare én by: New York. Spillet følger The Kid (kalles bare TK). Dette er det første spillet i serien som ikke følger undercover-politimannen Maverick Tanner.

Hvis spilleren tiltrekker seg politiets oppmerksomhet til fots eller i et bestemt kjøretøy, kan spilleren unngå å bli forfulgt av politiet ved å bytte kjøretøy. Det samme prinsippet gjelder for aktiviteter utenfor bilen, for eksempel bruk av våpen - hvor spillere kan hylstre våpenet sitt for å miste politiets oppmerksomhet inntil spilleren blir oppdaget i å begå nye kriminelle handlinger igjen.

I likhet med Grand Theft Auto har spillet fiktive, men likevel distinkte kjøretøy-stiler basert på ekte biler. Flere av New York Citys kjente landemerker, deriblant Frihetsgudinnen, Empire State Building, Chrysler Building, Times Square på Manhattan, Central Park, Colgate Clock i Jersey City og Flatiron Building dukker opp.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 1978 arbeider The Kid som sjåfør for kriminelle i New York City. Kid vender tilbake til Hunts Point, for å hvile i en garasje som eies og drives av vennen Ray Davies. Ray bestemmer Ray seg for å hjelpe ham i den kriminelle verdenen ved å introdusere ham for Slink - eieren av en lokal strippeklubb. Slink blir imponert over Kids ferdigheter, og introduserer ham snart for to nære medarbeidere - Bishop og The Mexican. De tildeler Kid å hjelpe dem mot Candy, en kriminell, fra Rikers Island.

Kid blir også introdusert for Corrigan, en korrupt politi-etterforsker, som avslører at han har til hensikt å overta hele kokain-virksomheten fra byens colombianske kartell. Candy legger en plan for å fange en fremtredende colombiansk narkobaron, Rafael Martinez. Kid kidnapper Martinez, men blir forrådt og implisert for drap. Dermed blir Kid fengslet ved Sing Sing i 28 år, og bruker denne tiden på å legge en plan for å søke hevn mot de som forrådte ham. I 2006 løslates Kid, og gjenforenes med Ray i New York. Kid får vite at Corrigan har blitt byens politimester. Slink har i mellomtiden begynt med narkotika-produksjon- Candy driver en prostitusjonsring og narkotika. Kid bestemmer seg for å drepe «The Mexican» først, og dumper kroppen slik at Corrigan finner den. Ray introduserer deretter Kid for Maria Cortez, en ansatt for Candy.

Samtidig forfølger Kid både Slink og Bishop, forstyrrer virksomhetene deres og dreper begge mennene. Når Candy oppdager at Kid arbeider for Maria, forsøker Candy å bruke henne for å lokke Kid i en felle. Imidlertid klarer Kid å redde Maria, før han dreper Candy. Når han kom tilbake til Rays garasje, avslører Corrigan at Ray har arbeidet for ham - i bytte for å fjerne gjelden hans. Etter å ha drept Candy og Slink, ønsker Kid å gå etter Corrigan - som planlegger å flykte i et helikopter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Casamassina, By Matt. «Driver Skids to Wii». IGN. Besøkt 24. januar 2016. 
  2. ^ «Ubisoft - Company / Overview» (PDF). www.ubisoftgroup.com. Besøkt 24. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]