Donald Fagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Donald Fagen
Donald Jay Fagen
Steely Dan - Donald Fagen - Luzern 2007.jpg
Donald Fagen i 2007
Født 10. januar 1948 (69 år)
Passaic, New Jersey, USA
Passaic
Utdannet ved Bard College
Yrke musiker, låtskriver, plateprodusent
Nasjonalitet USA
Medlem av Steely Dan
Sjanger rock, jazz-fusion
Instrument vokalist, keyboard
Aktive år 1969–
Plateselskap ABC Records,
MCA Records,
Giant Records,
Reprise Records
Band
Steely Dan

Donald Jay Fagen (født 10. januar 1948 i Passaic, New Jersey) er en amerikansk musiker og låtskriver, som kanskje er mest kjent som et av hovedmedlemmene av Steely Dan.

Sammen med Walter Becker startet han Steely Dan i 1971. De to utgjorde kjernen i gruppen og skrev sammen alle låtene til bandet. Becker spilte bass, og Fagen keyboard, og i tillegg sang han. Etter hvert forlot de andre medlemmene Steely Dan, og gruppen ble mer et studioprosjekt for Becker og Fagen. I 1982 ble gruppen oppløst, og Fagen gav ut sitt første soloalbum – The Nightfly, som solgte veldig bra.

På 1980-tallet var han med på diverse prosjekter, og kom først i 1993 ut med en ny plate, Kamakiriad. På midten av 1990-tallet ble Steely Dan gjenforent og samarbeidet med Becker ble gjenopptatt.

Han gjennomførte sin første soloturné først i 2006. Fagen vant i 2007 en Grammy som produsent av surround-lyden på sitt tredje soloalbum Morph the Cat.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

for album med Steely Dan, se Steely Dans diskografi

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.