Donald Fagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Donald Fagen
Donald Jay Fagen
Steely Dan - Donald Fagen - Luzern 2007.jpg
Donald Fagen i 2007
Født10. januar 1948 (70 år)
Passaic, New Jersey, USA
Passaic
Utdannet ved Bard College
Beskjeftigelse musiker, låtskriver, plateprodusent
Nasjonalitet USA
Medlem av Steely Dan
OpphavPassaic
Musikalsk karriere
Sjangerrock, jazz-fusion
Instrumentvokalist, keyboard
Aktive år1969–
PlateselskapABC Records,
MCA Records,
Giant Records,
Reprise Records
Ensemble(r)
Steely Dan

Donald Jay Fagen (født 10. januar 1948 i Passaic, New Jersey) er en amerikansk musiker og låtskriver, som kanskje er mest kjent som et av hovedmedlemmene av Steely Dan. Etter at Becker døde i september 2017, er Fagen det eneste faste medlemmet av Steely Dan.

Sammen med Walter Becker startet han Steely Dan i 1972. De to utgjorde kjernen i gruppen og skrev sammen alle låtene til bandet. Becker spilte bass, og Fagen keyboard, og i tillegg sang han. Etter hvert forlot de andre medlemmene Steely Dan, og gruppen ble mer et studioprosjekt for Becker og Fagen. I 1982 ble gruppen oppløst, og Fagen gav ut sitt første soloalbum, The Nightfly, som solgte veldig bra.[trenger referanse]

I 1980-årene var han med på diverse prosjekter, og kom først i 1993 ut med en ny plate, Kamakiriad. I midten av 1990-årene ble Steely Dan gjenforent og samarbeidet med Becker ble gjenopptatt.

Han gjennomførte sin første soloturné i 2006. Fagen vant i 2007 en Grammy som produsent av surround-lyden på sitt tredje soloalbum Morph the Cat.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

for album med Steely Dan, se Steely Dans diskografi

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.