Donald Fagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Donald Fagen
Donald Jay Fagen
Steely Dan - Donald Fagen - Luzern 2007.jpg
Donald Fagen i 2007
Født 10. januar 1948 (68 år)
Passaic, New Jersey, USA
Passaic
Alma mater Bard College
Yrke musiker, låtskriver, plateprodusent
Nasjonalitet USA
Medlem av Steely Dan
Sjanger rock, jazz fusion
Instrument vokalist, keyboard
Aktive år 1969–
Plateselskap ABC Records,
MCA Records,
Giant Records,
Reprise Records
Band
Steely Dan

Donald Jay Fagen (født 10. januar 1948 i Passaic, New Jersey) er en amerikansk musiker og låtskriver, som kanskje er mest kjent som et av hovedmedlemmene av Steely Dan.

Sammen med Walter Becker startet han Steely Dan i 1971. De to utgjorde kjernen i gruppen og skrev sammen alle låtene til bandet. Becker spilte bass, og Fagen keyboard, og i tillegg sang han. Etter hvert forlot de andre medlemmene Steely Dan, og gruppen ble mer et studioprosjekt for Becker og Fagen. I 1982 ble gruppen oppløst, og Fagen gav ut sitt første soloalbum – The Nightfly, som solgte veldig bra.

På 1980-tallet var han med på diverse prosjekter, og kom først i 1993 ut med en ny plate, Kamakiriad. På midten av 1990-tallet ble Steely Dan gjenforent og samarbeidet med Becker ble gjenopptatt.

Han gjennomførte sin første soloturné først i 2006. Fagen vant i 2007 en Grammy som produsent av surround-lyden på sitt tredje soloalbum Morph the Cat.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

for album med Steely Dan, se Steely Dans diskografi

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.