Diskusjon:Narvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Frida[rediger kilde]

På engelsk Wikipedia står det i Narvikartikkelen at Anni-Frid kommer derfra, men i sin egen artikkel står det at hun ble født i Ballangen? Noen som vet hva som er riktig? Håvard Andersen 14. feb 2005 kl.00:52 (UTC)

Anni-Frid Lyngstad kommer fra Ballangen. (Marjo 3. sep 2005 kl.13:02 (UTC))

Samisk[rediger kilde]

Narvik har ikke et samisk navn. det ble diskutert, men siden samene ikke var urbefolkning i selve Narvik ble det ikke noe av det! (Nattapijah 9. jul 2010 kl.18:19 (UTC))

Hvor er kildene som sier at samene ikke er en urbefolkning i selve Narvik (hint: politikere er ikke gode kilder når det kommer til wikipedia, da deres synspunkt ofte er preget av politisk program og ideologi – og ja, bare er et synspunkt)? Og hva har urbefolkningsstatus å si for byens navn? Ofotfjorden OG Narvik har vært tokulturell i flere århundrer, så hvorfor skulle ikke byen ha et samisk navn? Når folk bruker navnet "Ahkanjarga" når de omtaler Narvik, så har byen i realiteten et samisk navn – uavhengig av politiske vedtak. 83.108.16.123 9. jun 2011 kl. 18:54 (CEST)
Boka Nordlands kulturelle mangfold - etniske relasjoner i historisk perspektiv redigert av Bjørg Evjen og Lars Ivar Hansen fra 2008 er den nyeste mest oppdaterte oversikt over kunnskapen om befolkningen i Narvik-områdets etnisitet siste fem hundre år. Det kan være greit å bruke den som referanse når wp-avsnittene om eldre historie i Ofoten skal skrives. H@r@ld 9. jun 2011 kl. 19:11 (CEST)
Jeg tviler ikke på at Narvik i realiteten har et samisk navn, men jeg er mindre sikker på at dette navnet er relevant for Wikipedia på bokmål/riksmål (i motsetning til artikkelen på :se). - Soulkeeper 9. jun 2011 kl. 20:56 (CEST)
Narvik. Narduigh, Noruigen 1567. Naruigen 1610. 1614. 1661. Narvigen 1723. Navn er hentet fra "Norske Gaardnavne".Gryphonis 9. jun 2011 kl. 21:48 (CEST)
Narvik by har ikke et samisk navn. "Ahkanjarga" var det samiske navnet på Narvikhalvøya, altså halvøya selve byen ligger på. Ellers har man konstruert det fantasifulle "Narviika" som rett og slett bare ble funnet opp og vedtatt av byens politikere. Det navnet er forøvrig det samiske navnet på Narvik kommune, ikke på Narvik by. Forøvrig må jeg nok bare opplyse om at byen, og kommunen, har en rekke samiske navn på steder (Beisfjorden, Rombaken, Skjomen for å nevne noen har samiske navn), så at her er «fritt» for samisk kultur, stemmer ikke. TorbjørnS (ʦ) 23. okt. 2013 kl. 21:48 (CEST)

sånn![rediger kilde]

sånn, nå burde alle være fornøyde. Slutt å kall de samiske kallenavnene for byens navn, du får være samisk så mye du bare vil, men det betyr ikke at navnet på byen endres av den grunn. det blir litt som å si at det offisielle navnet på iran er persia fordi det det ble kalt det før i tiden. fakta er fakta, de endrer seg ikke bare for at du vil det!

Feil link?[rediger kilde]

Tror kanskje tredje referanse skal peke hit:tabell 434, år 2011. Kan noen se på det? Er ganske sikker på at gjeldende link ikke er korrekt. Losseloth (diskusjon) 14. des 2012 kl. 16:17 (CET)

Ditt forslag er satt inn. mvh Gryphonis (diskusjon) 15. des 2012 kl. 16:24 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Narvik. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. jul. 2017 kl. 16:52 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Narvik. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 08:22 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Narvik. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. jun. 2018 kl. 17:55 (CEST)