Det norske arboret

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lynghage, gitt som gave 21. august 1996 av Arboretets venner i forbindelse med Det norske arborets 25 årsdag. Foto: Arboretet og Botanisk hage

Det norske arboret er en stiftelse som drives av Universitetet i Bergen, Bergen kommune, Landbruksdepartementet og Hordaland fylkeskommune, der virksomheten er drift av et arboret på Milde i Bergen.

Arboretet ble etablert i 1971 av Universitetet i Bergen, Landbruksdepartement og Fana kommune, Bergen kommune samt Fritz C. Rieber, som Stiftelsen Det norske arboret – i dagligtale Arboretet på Milde.

Stiftelsen fikk tilgang på skogen som tilhørte Store Milde, et område på 530 dekar, av Fana kommune. Senere er dette utvidet med 110 dekar. Daværende kronprins Harald åpnet arboretet 27. mai 1971 ved å plante en eik. Arboretet består av en del med naturlig furuskog og en annen del med løvskog. Da Det norske arboret feiret sin 25-årsdag i 1996 åpnet Universitetet i Bergen sin nye botaniske hage på en del av arealet (ca. 70 mål). Denne Universitetets Botaniske hage erstatter den gamle botaniske hagen (Muséhagen) på 10 mål på Nygårdshøyden i Bergen sentrum. Det norske arboret og Botanisk hage i Bergen fremstår i dag som en todelt hage under navnet Arboretet og Botanisk hage.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]