Cubitt Town

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Cubitt Town
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Tower Hamlets
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Indre London
PostnummerE14

Cubitt Town
51°29′51″N 0°00′22″V

Cubitt Town er et område på Isle of Dogs i bydelen Tower Hamlets i London. Det ligger på østsiden av halvøya, med Greenwich på den andre siden av Themsen. Mot vest grenser det til Millwall, mot nordvest til Canary Wharf og mot nord ligger Blackwall på den andre siden av Blue Bridge.

Området har navn etter William Cubitt, som var Lord Mayor of London 18601861. Han var ansvarlig for bygging av boliger og annet i området i 1840- og 1850-årene. Formålet med utbyggingen var først og fremst å skaffe boliger til det voksende antallet arbeidere på de lokale kaianleggene, verftene og fabrikkene.[1] Han sørget også for å få etablert en rekke bedrifter der, som tiltrakk seg enda flere arbeidere.

Cubitt Town består nå av en spesiell blanding av gamle arbeiderområder som er typiske for Øst-London blandet med høyblokker fra 1960- og 1970-årene og middelklasseboliger for folk som jobber i bedrifter på Canary Wharf. Det har også kommet til innvandrere fra Asia, spesielt fra Bangladesh. Området har nokså lave priser i forhold til beliggenheten rett ved elven.

Rekreasjon[rediger | rediger kilde]

Cubitt Town har en rekke anlegg for rekreasjon og fritidssysler:

  • St John's Park
  • Millwall Park
  • Island Gardens
  • Mudchute, en urban gård som er beskrevet av de lokale myndighetene som den største urbane gården i Europa.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Hobhouse, Hermione, red. (1994): «Cubitt Town: Riverside area: from Newcastle Drawdock to Cubitt Town Pier», Survey of London: volumes 43 and 44: Poplar, Blackwall and Isle of Dogs. British History Online, s. 528–532 (se tekst ved referanser s. 507 & 510).
  2. ^ «Mudchute Park and Farm», London Borough of Tower Hamlets. Arkiver fra originalen den 27. september 2013.