Cubitt Town

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Cubitt Town
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Tower Hamlets
Admin. grevskap: Stor-London
Seremon. grevskap: Stor-London
Status Sted i Indre London

Cubitt Town er et område på Isle of Dogs i bydelen Tower Hamlets i London. Det ligger på østsiden av halvøya, med Greenwich på den andre siden av Themsen. Mot vest grenser det til Millwall, mot nordvest til Canary Wharf og mot nord ligger Blackwall på den andre siden av Blue Bridge.

Området har navn etter William Cubitt, som var Lord Mayor of London 18601861. Han var ansvarlig for bygging av boliger og annet i området i 1840- og 1850-årene. Formålet med utbyggingen var først og fremst å skaffe boliger til det voksende antallet arbeidere på de lokale kaianleggene, verftene og fabrikkene. Han sørget også for å få etablert en rekke bedrifter der, som tiltrakk seg enda flere arbeidere.

Cubitt Town består nå av en spesiell blanding av gamle arbeiderområder som er typiske for Øst-London blandet med høyblokker fra 1960- og 1970-årene og middelklasseboliger for folk som jobber i bedrifter på Canary Wharf. Det har også kommet til innvandrere fra Asia, spesielt fra Bangladesh. Området har nokså lave priser i forhold til beliggenheten rett ved elven.