Croc: Legend of the Gobbos

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Croc: Legend of the Gobbos
UtviklerArgonaut Games
UtgiverFox Interactive
Distributør Electronic ArtsRediger på Wikidata
Plattform Microsoft Windows, PlayStation, Sega SaturnRediger på Wikidata
Utgivelse29. september 1997
SjangerPlattformspill
ModusEnspiller
AldersgrenseKids to Adults (ESRB)
Nettstedwww.argonaut.com/html/body_croc.htm

Croc: Legend of the Gobbos (også kjent som kun Croc, eller i Japan som Croc! Pau-Pau Island) er et tredjepersons, 3D-plattformspill utviklet av Argonaut Software og utgitt av Fox Interactive i 1997. Spillet ble produsert og utgitt for Game Boy Color, Sony PlayStation, Sega Saturn, og Microsoft Windows.

Hovedpersonen er en grønn krokodille som heter Croc, som må komme seg gjennom flere baner som foregår på forskjellige øyer over hele Gobbo Valley. Nivåene består av forskjellige mindre under-seksjoner som foregår både over land og under jorden (og av og til under vann) som er full av forskjellige fiender og andre hindringer som forsøker å hindre Croc. Enkelte etapper inneholder også større fiender kjent som «Guardians» som Croc må beseire for å komme videre til neste område.

Forskjellige samleobjekter er spredt over samtlige etapper, inkludert små, grå krystall-lignende kuler som fungerer som Crocs kan bruke for å få bedre helse, og røde hjerter som gir spilleren et ekstra liv. Crocs evner til å manøvrere er sammenlignbare med Mario fra Super Mario 64. De primære bevegelsesmetoder er å løpe, hoppe, klatre eller svømme.

Handling[rediger | rediger kilde]

Kong Rufus, leder for en gruppe skapninger kalt Gobbos, ser på en soloppgang over Gobbo-dalen når han legger merke til en stor kurv med en krokodille som flyter nedover en elv. Kong Rufus og hans innbyggere, Gobbos, bestemmer seg for å la krokodillen vokse opp som en av deres egne. Men krokodillen, som snart får kallenavnet Croc, vokser seg hele tiden større og blir til slutt mye større enn de andre Gobbos. En dag invaderer baron Dante og hans skurker, kjent som Dantinis, Gobbo Valley og begynner å terrorisere Gobbos, fanger dem og låser dem inn i bur.

Midt i alt dette kaoset får Kong Rufus tak i en magisk gul fugl ved navn Beany, som bruker sine magiske evner for å transportere Croc til sikkerhet, rett før kong Rufus blir snappet av Baron Dante. Dante og hans håndlangere tar snart fullstendig overtak over hele Gobbo Valley, og alle Gobbos. Croc legger deretter ut på et oppdrag for å frigjøre Gobbos og landsbyen deres - og til slutt beseire Baron Dante.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]