Critters 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Critters 2
orig. Critters 2: The Main Course
Generell informasjon
GenreSkrekkfilm,[1][2] science fiction-film,[1] eventyrfilm
NasjonalitetUSA
Premiere1988
Lengde85 min.
Språk EngelskRediger på Wikidata
Bak kamera
Regissør(er)Mick Garris[1][2]
ManusDavid Twohy, Mick Garris[3]
Produsent(er)Robert Shaye
MusikkNicholas Pike
SjeffotografRussell Carpenter
Foran kamera
MedvirkendeTerrence Mann,[2][4] Don Keith Opper,[2][4] Scott Grimes,[4] Barry Corbin,[4] Eddie Deezen,[4] Herta Ware,[4] Lin Shaye,[4] Sam Anderson,[4] Tom McLoughlin,[3] Liane Alexandra Curtis[3]
Annen informasjon
Filmformatbredformat
Farve/s.hvFarge
FilmselskapNew Line Cinema
DistributørNew Line Cinema, Netflix
Premiere(r)1988, 29. desember 1988 (Tyskland)
Eksterne lenker

Critters 2: The Main Course er en sci-fi-komedie og skrekkfilm fra 1988 med Terrence Mann, Don Keith Opper og Scott Grimes. Den ble regissert av Mick Garris og skrevet av David Twohy og Mick Garris.

Dette er den andre av i alt fire i denne filmserien. Den første kom i 1986 og den siste i 1992.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Ute i verdensrommet på en øde planet søker dusørjegerne Ug og Lee, sammen med deres menneskelige kamerat Charlie McFadden, etter en ondskapsfull, orm-liknende skapning. Etter å ha drept skapningen, forlater de planeten. Like etterpå får de et nytt oppdrag av Zanti, leder for Det Høyeste Rådet. Han forteller dem at en gruppe Critters befinner seg på jordkloden og må ødelegges. De setter deretter kurs for Jorden. Ug legger merke til at Charlie grubler over noe, og spør hva som er galt. Charlie forteller om sin motvilje mot å reise tilbake dit etter to år i verdensrommet, og spør bekymret om de planlegger å forlate ham der. Ug forsikrer ham om at de ikke har noen slike intensjoner.

Tilbake på jorden besøker Brad Brown, nå 15 år gammel, bestemoren sin i Grovers Bend. Sladder om dette går raskt rundt i byen, noe som antyder at Brad ble anerkjent etter alle hendelsene fra den første filmen. Rett etter at dusørjegerne ankommer jorden, angriper Critters en mann kledd som en påskehare. Mannen blir drept. Ingen er klar over at det var Critters som angrep ham, og hans død blir stemplet som en ulykke. Etter hvert gjør Critters seg kjent når de begynner å terrorisere byen, og de vokser hele tiden i antall.

Lee blir drept og spist opp av en gjeng Critters. Dette fører til at Ug havner i en dyp depresjon. De gjenværende menneskene i byen utarbeider en slagplan. Ug tar form som en Critter, og fører en gjeng Critters til en butikk i et forsøk på å sprenge dem. Men dette mislykkes, og Critters dukker opp igjen. Charlie flyr deretter direkte inn i flokken med Ug sitt romskip.

Roller[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c http://www.imdb.com/title/tt0094919/; besøksdato: 12. april 2016.
  2. ^ a b c d http://stopklatka.pl/film/critters-2-the-main-course; besøksdato: 12. april 2016.
  3. ^ a b c ČSFD, 2001, https://csfd.cz Wikidata Q3561957
  4. ^ a b c d e f g h http://www.imdb.com/title/tt0094919/fullcredits; besøksdato: 12. april 2016.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]