Hopp til innhold

Crash: Mind over Mutant

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Crash: Mind over Mutant
UtviklerRadical Entertainment
UtgiverSierra Entertainment
DistributørActivision Blizzard
Nintendo eShop
KomponistMarc Baril
SerieCrash Bandicoot
PlattformNintendo DS
Wii
Xbox 360
PlayStation 2
PlayStation Portable
Utgivelse7. oktober 2008
SjangerPlattformspill
ModusFlerspiller, enspiller, samarbeid
AldersgrensePEGI 7

Crash: Mind Over Mutant er et videospill fra 2008, utviklet av selskapet Radical Entertainment. Det tilhører plattform-/«beat 'em up»-sjangeren.

Spillet ble utgitt til spillkonsollene Xbox 360, PlayStation 2, PlayStation Portable, Nintendo DS og Nintendo Wii.

Spillet er det andre i Crash Bandicoot-serien – etter Crash of the Titans – som er laget i «Beat em up»-sjangeren i stedet for å være et plattformspill, slik som forgjengerne. Det er også det andre Crash Bandicoot-spillet – etter Crash of the Titans – som ikke har kommet ut i Japan.

Som forgjengeren Crash of the Titans, har dette også blitt utgitt med norsk tale. Alle versjonene er kommet med norsk tale, bortsett fra versjonene for Nintendo DS og PlayStation Portable-konsollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Seriens handling er lagt til et år etter handlingen i Crash of the Titans.

Spillet handler om at Neo Cortex og N. Brio har gjenforent og samarbeider med å lage masseprodusere en enhet kalt «NV», noe de påstår at er en «altmulig-enhet» (en parodi på for eksempel smarttelefoner) men i hemmelighet et utstyr som gir dem kontroll over de som eier en. Crash og Aku Aku er de eneste som ikke ble påvirket av dem, og må dermed redde blant annet Coco og Crunch og stoppe Cortex og N. Brio.

Spillmekanisme[rediger | rediger kilde]

Spillet har noe likt spillmekanisme som Crash of the Titans i den form at det blander plattformer og beat em up, selvom dette spillet lener mer mot plattformer. I motsetning til Titans, som var fordelt over tyve baner, er dette spillet åpen verden.

Spillet har støtte for én til to spillere. To-spillerdelen er en co-op, der spiller én er Crash og spiller to er Coco i Xbox 360- og Wii-versjonen. Coco er ikke tiljengelig som spillbar karakter før hun er beseiret i en «boss-kamp».

På Playstation 2 er spiller to en hvit Crash kalt Carbon Crash.

DS-versjonen har annerledes multiplayer enn de andre, i form av enten konkurranse om toppscore i minispill eller at man spiller en av fem mutanter, der det er om å gjøre å slåss og vinne.

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Figuren Crash Bandicoot har ingen vanlig dialog, og dermed ingen norsk tale.

Fra listen mangler den norske stemmen til Rottetapp som leser bok

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata