Command & Conquer (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Command & Conquer
Utvikler Westwood Studios
Utgiver Westwood Studios
Produsent Brett Sperry
Komponist Frank Klepacki
Serie Command & Conquer
Plattform DOS, Windows, Macintosh, PlayStation, Nintendo 64
Utgivelse 31. august 1995
Sjanger Strategispill
Modus Enspiller, flerspiller
Denne artikkelen omhandler selve videospillet. Spillserien er å finne på Command & Conquer

Command & Conquer (også kjent som Command & Conquer: Tiberian Dawn) er et sanntidsstrategispill utviklet av Westwood Studios, utgitt til MS-DOS sommeren 1995, og senere til Windows 95 og Macintosh i en gullutgave i 1997. PlayStation og Nintendo 64-utgaver ble utviklet senere. Det er det første spillet i Westwoods Command & Conquer-serie. Command & Conquer var blant de første sanntidsstrategispillene som ble populære hos bredden av videospillere, og regnes i dag som en klassiker blant de moderne videospillene.

Oppbygning[rediger | rediger kilde]

Command & Conquer lar spilleren velge mellom en av to sider: FN-støttede Global Defense Initiative (GDI) eller terroristorganisasjonen Brotherhood of Nod (Nod). Før hvert oppdrag i hovedkampanjen til de to sidene vises filmscener, hvor representanter for de to organisasjonene gir spilleren oppdragene. Slike filmscener har kjennetegnet alle de senere spillene i Command & Conquer-serien.

I tillegg til denne hovedhistorien kan spilleren både spille uavhengig av hovedoppdraget mot datamaskinen, eller over nettverk eller Internett mot andre spillere.

Covert Operations[rediger | rediger kilde]

The Covert Operations er en utvidelsespakke som ble utgitt 30. april 1996, og inneholder femten nye oppdrag, og fire «hemmelige» oppdrag. Alle disse oppdragene er uavhengig av noen sammenhengende historie, og kan dermed spilles på et hvilket som helst tidspunkt, og inneholder heller ikke filmklipp.

Spillet blir gratis[rediger | rediger kilde]

På tolvårsdagen til spillets slipp, ble spillet gjort gratis for å feire og kan lastes ned helt gratis fra EA Games' FTP-server. Meldingen ble publisert på Command & Conquer-teamets hjemmeside. Der står det også at filene ikke lenger er tilgjengelig på deres servere og brukerne blir bedt om å laste ned fra en av fan-sidene. Per 6. august 2010 ligger filene fortsatt på EA Games FTP-server.