Club Penguin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Club Penguin
Club Penguin
UtviklerDisney Online Studios Canada
SpillmotorAdobe Flash
Plattformonline
SjangerMMORPG
Modusflerspiller

Club Penguin var et online chattespill for barn som er utviklet av New Horizon Interactive, senere oppkjøpt av The Walt Disney Company. Spillerne lagde seg en pingvin-avatar, og styrer pingvinen rundt i tegneseriebyen, som er dekket av snø. Spillet ble lansert 24. oktober 2005, enda betatestere kunne logge seg inn lenge før den offisielle lanseringsdatoen. 29. mars 2017 stengte Club Penguin.[1]

Konsept[rediger | rediger kilde]

Spillets målgruppe er barn i alderen 5-15 år. Spillet kan spilles gratis, men ved et bestemt beløp i måneden, kan en kjøpe klær, ting til iglooen. Puffler koster 400 coins(kostet tidligere 800 coins). Pengene til å kjøpe disse tingene får en av å spille minispillene som fins på Club Penguin.

Samtlige pingviner i Club Penguin får en egen igloo med plass til møbler og puffler, men det er kun medlemmer som kan benytte seg av dekorasjonsmulighetene i spillet, men ikke-medlemmer kan dekorere iglooen hvis de har spesielle dekorasjoner som ikke krever medlemskap.

Puffler er Club Penguins kjæledyr, og finnes i tolv forskjellige farger: gul, brun, grønn, svart, lilla, rosa, blå, rød, hvit, oransje, regnbue og gull. Alle har forskjellige egenskaper og personligheter. De som ikke er betalende medlem kan bare ha rød og blå puffle.

På Club Penguin kan en møte og snakke med andre pingviner, spille multiplayerspill sammen med dem og sende venninvitasjoner og postkort. En kan også spille andre spill og lese bøker. Det er mange plasser å dra til og mange hemmeligheter å oppdage.

En gang hver måned er det et party hvor øya pyntes etter hvilket tema partyet har. Det deles ut gratis klær til alle pingviner, og de som er betalende medlem kan kjøpe eksklusive klær som bare medlemmer kan ha. Det er mange som lager blogger som viser hemmelighetene.

Coins for Change[rediger | rediger kilde]

I 2007 tegnet Walt Disney Company en avtale med forskjellige veldedighetsorganisasjoner som Save The Children, og Coins For Change ble arrangert for første gang. Arrangementet, som er det mest kjente på Club Penguin, går ut på at brukerne donerer de virtuelle myntene sin til en av tre veldedigheter, Disney gjør så prosentene av disse myntene som doneres til hver veldedighet om til prosent av en virkelig pengedonasjon på 1000000Amerikanske Dollar. Så langt har det vært følgende veldedigheter brukerne har hatt mulighet til å donere til: Sikre sikre bygg og boliger, Beskytt miljøet (Foreløpig den mest populære), Sikre medisinks hjelp, og Hjelp fattige. I 2011 feiret Disney 5-års jubileet for Coins For Change ved å doble donasjonen til 2millioner Dollar.

Historie[rediger | rediger kilde]

Club Penguin's historie daterer seg tilbake så langt som til 2000, da en spillprodusent, som senere ble kjent under navnet Rsnail i samarbeid med andre, (Forkortelse for Rocketsnail) lanserte ett online chatte-spill, kjent som Penguin Chat. Penguin Chat var ett svært primitivt spill, det var egentlig bare ett spill hvor man kunne bevege seg rundt og snakke med andre under ett virtuelt navn, men Penguin Chat la grunnlaget for noe mye større. Etterhvert som Penguin Chat ble mer populær, ble det lansert både Penguin Chat2 og Penguin Chat3, hvorav sistnevnte var det siste spillet innen Penguin Chat-serien. I begynnelsen av 2005, 5 år etter at Penguin Chat ble lansert, ble det offentliggjort at Penguin Chat3 skulle erstattes med ett online-spill som skulle få navnet Club Penguin, og at de trengte Beta-testere til å hjelpe med å teste spillet. 24. Oktober, etter at det hadde vært en feiring for at Beta Testing på Club Penguin var offisielt over, ble Club Penguin offisielt lansert for allmennheten. Det er ikke så mye av Penguin Chat som er igjen i den nåværende versjonen av Club Penguin, men Byen på øya forble så å si uendret inntil høsten 2012 da det ble lansert en stor oppdatering. Byen er fremdeles tilgjengelig som en plass på Club Penguin, men det ligner ikke på den originale versjonen som ble lansert med Penguin Chat i 2000.

Spill[rediger | rediger kilde]

De forskjellige spillene som kan spilles på Club Penguin er: Cart Surfer, Ice Fishing, Sled Racing, Hydro Hopper (tidligere Ballastic Biscuit), Bean Counters, Puffle Roundup, Pizzatron 3000, Jet Pack Adventure, Catchin Waves, Find Four, My Puffles, Aqua Grabber, Card-Jitsu, Thin Ice, Astro Barrier, Dance Contest, Card-Jitsu Fire, Card-jitsu Water, Puffle Launch, Bits & Bolts og System Defender. Men det finnes også spill til Nintendo DS: Club Penguin: Elite Penguin Force (EPF) og Club Penguin: Elite Penguin Force Herbert's Revenge og et spill til Nintendo Wii: Club Penguin Game Day

Tidligere spill[rediger | rediger kilde]

I løpet av høsten 2012 ble det lansert en oppdatering på Club Penguin som gjorde at 3av spillene på siden, ble fjernet på grunn av at de ble spilt for lite i forhold til de andre spillene. Disse spillene var en del av en bokserie som var kjent som Paint By Letters, og bøkene (spillene) i serien var Burnt Out Bulbs, Lime green Dojo Clean, og My Puffle. Sistnevnte var den letteste av dem og også den mest populære. Upopulariteten kombinert med at utseendet til rommet spillene var lokalisert i skulle renoveres, gjorde at The Club Penguin Team (Club Penguin Teamet på norsk) valgte å fjerne spillene. Paint By Letters er de første, og hittil eneste spillene noensinne til å bli fjernet fra Club Penguin.

Cart Surfer[rediger | rediger kilde]

I Cart Surfer sitter man i en gruvevogn som kjører på jernbaneskinner. Man tjener penger ved å gjøre triks med en vogn. Du kan også ta med deg en svart Puffle for å spille Cart Surfer.

Card Jitsu Water[rediger | rediger kilde]

Du må være medlem (member) og ninja. Spillet er en oppfølger til det vanlige Card Jitsu-spillet. I dette spillet må du lære deg å kontrollere vann-elementet. Hvis du klarer å mestre elementet, og klarer å vinne over Sensei, får du Vann-edelstenen som blir lagt til i amuletten. Du tjener ikke penger på dette spillet, man kan åpne opp spesialfunksjonen med at du kan forandre været sammen med andre vann-ninjaer.

Card Jitsu[rediger | rediger kilde]

Hva slår det og det? Du tjener ingen penger, men hver gang du vinner får du mer prosent til et nytt belte. når du har fått alle 8 beltene, må du slå «Sensei». Det tar 1-12 ganger å spille med ham før du slår ham. Da får du ninja-masken.

Card Jitsu Fire[rediger | rediger kilde]

Du må være ninja og medlem(member) for å spille dette spillet, du må også ha en amulet som koster 200 CP. Du spiller med Card Jitsu-kort men det er et helt annerledes spill. Det er som Card Jitsu. Du må spille kamper, så får du prosent og kan få ting til pingvinen din. Først får du flammeskoene, så får du magma-kutten, så får du lava-masken, så får du Flamme-hjelmen. Etter du har fått flamme-hjelmen, må du slå Sensei, så får du flamme-siden på amuletten din til å bli rød.

Hydro Hopper[rediger | rediger kilde]

Man ligger i en badering og blir dratt av en båt, man skal prøve å unngå å kjøre på ender, flasker og så videre Man tjener penger på å holde ut lengst mulig uten å krasje, og man får 10 ekstrapoeng for hver hindring man hopper over. Det er 6 brett i dette spillet. Spillet het tidligere Ballastic Biscuit, men ble navngitt på nytt i ett navne-stemme.

Mancala[rediger | rediger kilde]

Mancala er det samme som Kalaha

Feiringer[rediger | rediger kilde]

Club Penguin feirer nesten alle ting. (for eksempel Aprilsnarr, påske, jul og Middelalder fest). Når de feirer noe for eksempel påske kan man få kaninører gratis. Av og til kommer Rockhopper, clubpenguins sjørøver. Da kan man gå ombord i skuta hans og spille spill. Rockhopper har alltid med seg en katalog som du får en gratis ting og mellom tre og fem ting du kan kjøpe hvis du er medlem. Hvis du er heldig kan du også møte Rockhopper eller en av de andre maskottene når de er ute på tur og få en signert bakgrunn. I tillegg får brukeren et spesielt stempel for hver maskott man møter. Hvilken maskott man kan møte på ett arrangement kommer an på hva kategorien for arrangementet er.

Maskotter[rediger | rediger kilde]

Maskotter, også kjent som berømte pingviner, er spesielle karakterer som Club Penguin Teamet har skapt som en slags kjendiser på øya. Hver maskott er unik, og alle har sine egne personligheter. Samtlige maskotter er i Ultimate Safe Chat, noe som betyr at de kun kan sende meldinger som allerede er integrert i Club Penguin miljøet, men de har mange flere å velge mellom enn vanlige spillere. Maskotter har også fordelen med at det kan ha uendelig mangen venner på Club Penguin sammenlignet med 500 venner for vanlige spillere, i tillegg til at de har spesielle ferdigheter, og i tillegg poserer de på spillerkortet sitt.

Club Penguin øya[rediger | rediger kilde]

Club Penguin øya befinner seg ett sted i nærheten av nordpolen. Beboerne på øya består primært av pingviner, puffler, krabber, fisker og andre naturlige arter. Det er også en isbjørn, kjent som Herbert Percival Bear, som flere ganger i året forsøker å sabotere for beboerne på øyen. Club Penguin har flere forskjellige steder, deriblant Byen, Plazaet, Isfjellet, Gruvesjakten, Resirkuleringsstasjonen, og Ski Landsbyen. Sistnevnte er det eneste stedet på øya med skitrekk.

Byen[rediger | rediger kilde]

Det mest trafikkerte stedet på hele øyen. Byen er det eldste stedet på Club Penguin, og kan dateres så langt tilbake som til Penguin Chat, den eldste versjonen av Club Penguin. Siden oppstarten av Club Penguin har Byen ikke forandret seg så mye bortsett fra an stor renovasjon høsten 2012.

Plazaet[rediger | rediger kilde]

Det andre mest populære stedet på Club Penguin. Plazaet holder hus for Pizzarestauranten, Kjøpesenteret, og Dyrebutikken. Pizzarestauranten er stedet som selger pizza, og restauranten ble åpnet i februar 2006. Kjøpesenteret er et helt nytt hus i Club Penguin. Senteret erstattet Scenen hvor hovedfokuset var kino og teater, Scenen viste ett nytt skuespill eller en ny film ca. en gang i måneden, Scenen ble åpnet i 2006–2007. Kjøpesenteret er et såkalt «hengerom» siden den ikke har noen spesielle evner. Senteret åpnet 2015. Dyrebutikken er stedet på Club Penguin hvor spillerne kan kjøpe puffler og mat og utstyr til pufflene sine, dyrebutikken ble bygget og åpnet rett etter at pufflene ble oppdaget, ca. i mars 2006. Vedsiden av Dyrebutikken finner man Puffle Hotellet hvor pufflene kan bli matet og kost med. Det er der man finner regnbue pufflen (kun for member).

Skogen[rediger | rediger kilde]

Ett av de minst trafikkerte områdene på Club Penguin, men er ett veldig vanlig sted for store deler av de forskjellige arrangementene som holdes på Club Penguin. Noen av dem, som Julefesten, har de fleste bonusgjenstandene sine i Skogen. Skogen har stier som leder til Surfestranden, og Gruvesjakten. I motsatt retning kommer man til Plazaet.

Surfestranden[rediger | rediger kilde]

Surfestranden er en strand i Club Penguin som er spesialbygget og konstruert for surfing. Surfestranden huser minispillet Cathin' Waves, og en leirbållplass.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Club Penguin’s best fan community shuts down in the most perfect way». Polygon. 29. mars 2017. Besøkt 31. mars 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]