Hopp til innhold

Club Penguin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Club Penguin
UtviklerDisney Online Studios Canada
DistributørGoogle Play
SpillmotorAdobe Flash Player
Plattformnettleser
iOS
Android
Utgivelse24. oktober 2005 (nettleser)
9. mai 2013 (iOS)
16. april 2014 (iOS)
18. desember 2014 (Android)
SjangerMMO
ModusFlerspiller

Club Penguin var et online chattespill for barn. Spillet var utviklet av New Horizon Interactive, og senere oppkjøpt av The Walt Disney Company. Spillerne kunne lage seg en pingvin-avatar og styre pingvinen rundt i byen. Etter betatesting ble spillet lansert 24. oktober 2005.

30. januar 2017 ble det kunngjort at spillet skulle legges ned. Club Penguins servere ble holdt åpne frem til 30. Mars 2017, da ble spillet ble lagt ned for godt.[1]

Spillets målgruppe var barn i alderen 5-15 år. Spillet kunne spilles gratis, men ved å betale et bestemt beløp i måneden, kunne en kjøpe klær og gjenstander til igloen. Puffler kostet 400 coins (tidligere 800 coins). Pengene til å kjøpe disse tingene fikk en av å spille minispillene som fantes på Club Penguin.

Samtlige pingviner i Club Penguin fikk en egen iglo med plass til møbler og puffler, men det var kun medlemmer som kunne benytte seg av dekorasjonsmulighetene i spillet, mens ikke-medlemmer kunne dekorere iglooen hvis de hadde spesielle dekorasjoner som ikke krevde medlemskap.

Puffler var Club Penguins kjæledyr, og fantes i tolv forskjellige farger: gul, brun, grønn, svart, lilla, rosa, blå, rød, hvit, oransje, regnbue og gull. Alle hadde forskjellige egenskaper og personligheter. De som ikke var en betalende medlem kunne bare ha en rød eller blå puffle.

Club Penguin kunne en møte og snakke med andre pingviner, spille multiplayerspill sammen med dem og sende venneinvitasjoner og postkort. En kunne også spille andre spill og lese bøker. Det var mange plasser å dra til og mange hemmeligheter å oppdage.

En gang hver måned var det et party hvor øya ble pyntet etter hvilket tema partyet hadde. Det ble delt ut gratis klær til alle pingviner, og de som var betalende medlem kunne kjøpe eksklusive klær.

Coins for Change

[rediger | rediger kilde]

I 2007 tegnet Walt Disney Company en avtale med forskjellige veldedighetsorganisasjoner som Save The Children, og Coins For Change ble arrangert for første gang. Arrangementet, som er det mest kjente på Club Penguin, går ut på at brukerne donerer de virtuelle myntene sin til en av tre veldedigheter, Disney gjør så prosentene av disse myntene som doneres til hver veldedighet om til prosent av en virkelig pengedonasjon. Så langt har det vært følgende veldedigheter brukerne har hatt mulighet til å donere til: Sikre bygg og boliger, Beskytt miljøet (foreløpig den mest populære), sikre medisinsk hjelp, og å hjelpe fattige. I 2011 feiret Disney 5-årsjubileet for Coins For Change ved å doble donasjonen til to millioner dollar.

Club Penguins historie daterer seg tilbake til 2000, da en spillprodusent, som senere ble kjent under navnet RocketSnail i samarbeid med andre, lanserte et online chattespill, kjent som Penguin Chat. Penguin Chat var ett svært primitivt spill, men det la grunnlaget for noe mye større. Etterhvert som Penguin Chat ble mer populært, ble det lansert både Penguin Chat 2 og Penguin Chat 3, hvorav sistnevnte ble det siste spillet innen Penguin Chat-serien. I begynnelsen av 2005, 5 år etter at Penguin Chat ble lansert, ble det offentliggjort at Penguin Chat 3 skulle erstattes med et online-spill som skulle få navnet Club Penguin, og at de trengte betatestere til å hjelpe med å teste spillet. 24. oktober. Etter at det hadde vært en feiring for at betatestingen offisielt var over, ble Club Penguin offisielt lansert for alle.

De forskjellige minispillene som kunne spilles på Club Penguin var: Cart Surfer, Ice Fishing, Sled Racing, Hydro Hopper (tidligere Ballastic Biscuit), Bean Counters, Puffle Roundup, Pizzatron 3000, Jet Pack Adventure, Catchin Waves, Find Four, My Puffles, Aqua Grabber, Card-Jitsu, Thin Ice, Astro Barrier, Dance Contest, Card-Jitsu Fire, Card-jitsu Water, Puffle Launch, Bits & Bolts og System Defender. Det fantes også spill til Nintendo DS: Club Penguin: Elite Penguin Force (EPF) og Club Penguin: Elite Penguin Force Herbert's Revenge og ett spill til Nintendo Wii: Club Penguin Game Day.

Tidligere spill

[rediger | rediger kilde]

I løpet av høsten 2012 ble det lansert en oppdatering på Club Penguin som førte til at tre av spillene på siden ble fjernet på grunn av at de ble spilt for lite i forhold til de andre spillene. Disse spillene var en del av en bokserie som var kjent som Paint By Letters, og bøkene (spillene) i serien var Burnt Out Bulbs, Lime green Dojo Clean og My Puffle. Sistnevnte var den letteste av dem og også den mest populære. Upopulariteten kombinert med at utseendet til rommet spillene var lokalisert i skulle renoveres, gjorde at Club Penguin-teamet valgte å fjerne spillene. Paint By Letters spillene var de første og eneste spillene noensinne til å bli fjernet fra Club Penguin.

Cart Surfer

[rediger | rediger kilde]

I Cart Surfer sitter man i en gruvevogn som kjører på jernbaneskinner. Man tjener penger ved å gjøre triks med en vogn. Du kan også ta med deg en svart Puffle for å spille Cart Surfer.

Card Jitsu Water

[rediger | rediger kilde]

Spilleren må være medlem og ninja. Spillet er en oppfølger til det vanlige Card Jitsu-spillet. I dette spillet må man lære seg å kontrollere vann-elementet. Hvis man klarer å mestre elementet, og klarer å vinne over Sensei, får man Vann-edelstenen som blir lagt til i amuletten. Man tjener ikke penger på dette spillet, men kan åpne opp spesialfunksjonen å forandre været sammen med andre vann-ninjaer.

Card Jitsu

[rediger | rediger kilde]

Man tjener ingen penger, men hver gang man vinner får man mer prosent til et nytt belte. Når man har fått alle åtte beltene må man slå «Sensei». Det tar 1-12 ganger å spille med ham før man slår ham. Da får man ninja-masken.

Card Jitsu Fire

[rediger | rediger kilde]

Du må være ninja og medlem (member) for å spille dette spillet, du må også ha en amulet som koster 200 CP. Du spiller med Card Jitsu-kort, men det er et helt annerledes spill. Det er som Card Jitsu. Du må spille kamper, så får du prosent og kan få ting til pingvinen din. Først får du flammeskoene, så får du magma-kutten, så får du lava-masken, så får du flamme-hjelmen. Etter du har fått flamme-hjelmen, må du slå Sensei, så får du flamme-siden på amuletten din til å bli rød.

Hydro Hopper

[rediger | rediger kilde]

Man ligger i en badering og blir dratt av en båt, man skal prøve å unngå å kjøre på ender, flasker og så videre Man tjener penger på å holde ut lengst mulig uten å krasje, og man får 10 ekstrapoeng for hver hindring man hopper over. Det er 6 brett i dette spillet. Spillet het tidligere Ballastic Biscuit, men ble navngitt på nytt i ett navne-stemme.

Mancala er det samme som Kalaha.

Mancala er et 'brettspill' som man spiller med kuler.

Feiringer

[rediger | rediger kilde]

Club Penguin holdt en rekke feiringer i løpet av året.

For eksempel aprilsnarr, påske, jul og middelalder-fester. Når de feirer noe, for eksempel påske, kan man få klær gratis. Av og til kommer Rockhopper, Club Penguins sjørøver. Da kan man gå ombord i skuta hans og spille spill. Rockhopper har alltid med seg en katalog som du får en gratis ting og mellom tre og fem ting du kan kjøpe hvis du er medlem. Hvis du er heldig kan du også møte Rockhopper eller en av de andre maskottene når de er ute på tur og få en signert bakgrunn. I tillegg får brukeren et spesielt stempel for hver maskott man møter. Hvilken maskott man kan møte på ett arrangement kommer an på hva kategorien for arrangementet er.

Maskotter

[rediger | rediger kilde]

Maskotter, også kjent som berømte pingviner, er spesielle karakterer som Club Penguin-teamet har skapt som noen slags kjendiser på øya. Hver maskott er unik, og alle har sine egne personligheter. Samtlige maskotter er i Ultimate Safe Chat, noe som betyr at de kun kan sende meldinger som allerede er integrert i Club Penguin-miljøet, men de har mange flere å velge mellom enn vanlige spillere. Maskotter har også fordelen med at de kan ha uendelig mange venner på Club Penguin sammenlignet med 500 venner for vanlige spillere, i tillegg til at de har spesielle ferdigheter, og i tillegg poserer de på spillerkortet sitt.

Club Penguin-øya

[rediger | rediger kilde]

Club Penguin-øya befinner seg ett sted i nærheten av nordpolen. Beboerne på øya består primært av pingviner, puffler, krabber, fisker og andre naturlige arter. Det er også en isbjørn, kjent som Herbert Percival Bear, som flere ganger i året forsøker å sabotere for beboerne på øyen. Club Penguin har flere forskjellige steder, deriblant Byen, Plazaet, Isfjellet, Gruvesjakten, Resirkuleringsstasjonen, og Ski Landsbyen. Sistnevnte er det eneste stedet på øya med skitrekk.

Det mest trafikkerte stedet på hele øyen. Byen er det eldste stedet på Club Penguin, og kan dateres så langt tilbake som til Penguin Chat, den eldste versjonen av Club Penguin. Siden oppstarten av Club Penguin har Byen ikke forandret seg så mye bortsett fra en stor renovasjon høsten 2012.

Det andre mest populære stedet på Club Penguin. Plazaet holder hus for pizzarestauranten, kjøpesenteret, og dyrebutikken. Pizzarestauranten er stedet som selger pizza, og restauranten ble åpnet i februar 2006. Kjøpesenteret er et helt nytt hus i Club Penguin. Senteret erstattet Scenen hvor hovedfokuset var kino og teater, Scenen viste ett nytt skuespill eller en ny film ca. en gang i måneden, Scenen ble åpnet i 2006–2007. Kjøpesenteret er et såkalt «hengerom» siden den ikke har noen spesielle evner. Senteret åpnet 2015. Dyrebutikken er stedet på Club Penguin hvor spillerne kan kjøpe puffler og mat og utstyr til pufflene sine, dyrebutikken ble bygget og åpnet rett etter at pufflene ble oppdaget, ca. i mars 2006. Ved siden av Dyrebutikken finner man Puffle Hotellet hvor pufflene kan bli matet og kost med. Det er der man finner regnbue pufflen (kun for medlemmer).

Ett av de minst trafikkerte områdene på Club Penguin, men er ett veldig vanlig sted for store deler av de forskjellige arrangementene som holdes på Club Penguin. Noen av dem, som Julefesten, har de fleste bonusgjenstandene sine i Skogen. Skogen har stier som leder til Surfestranden, og Gruvesjakten. I motsatt retning kommer man til Plazaet.

Surfestranden

[rediger | rediger kilde]

Surfestranden er en strand i Club Penguin som er spesialbygget og konstruert for surfing. Surfestranden huser minispillet Catchin Waves, og en leirbålplass.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «Club Penguin’s best fan community shuts down in the most perfect way». Polygon. 29. mars 2017. Besøkt 31. mars 2017. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]