Rachel Bilson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rachel Bilson
Rachel Bilson.png
Født25. august 1981Rediger på Wikidata (39 år)
Los AngelesRediger på Wikidata
Ektefelle Hayden Christensen, Bill HaderRediger på Wikidata
Partner(e) Adam Brody, Hayden Christensen (20072017)Rediger på Wikidata
Far Danny BilsonRediger på Wikidata
Utdannet ved Grossmont CollegeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, fjernsynsskuespiller, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1998
IMDbIMDb

Rachel Sarah Bilson (født 25. august 1981 i Los Angeles i California) er en amerikansk skuespiller. Hun er kjent for sin rolle som Summer Roberts i TV-serien The O.C.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Rachel Sarah Bilson bodde i Los Angeles i California i USA. Her vokste hun opp med moren, faren og sine eldre brødre. Barndommen var helt uten problemer og familien hennes behandlet henne som en prinsesse.[trenger referanse] Hun lærte seg i en tidlig alder hvordan man kan tvinne sine foreldre og søsken rundt lillefingeren og ble den lille, søte jenta man kunne ikke la være å like. Da Rachel Bilson var rundt syv år gammel ble hun oppmuntret av sine foreldre (som er forfatter, produsent og regissør) til å gå på auditions. Dette førte til at hun fikk sin første filmrolle i The Wring Guys. Siden da har hun opptrådt og vært med i en rekke talent-konkurranser og skoleskuespill.

Da Rachel begynte på Notre Dame High School (her gikk også bla. Kirsten Dunst og Michelle Trachtenberg), involverte hun seg sterkt i dramaklubben og under hennes siste skoleår, bestemte hun seg for å fortsette med skuespill. Det var hennes store drøm å bli skuespillerinne. Etter hun hadde tatt eksamen, fikk hun med én gang en agent og dro på en rekke auditions. Flere år senere, fikk hun sin første gjesterolle i 8 Simple Rules For Dating My Teenage Daughter og senere en i Buffy The Vampire Slayer. Etter dette ble Rachel spurt om hun ville gå på audition for den amerikanske tv-serien The O.C. Hun var den aller første som prøvde seg som Summer Roberts, og ble kalt tilbake fire ganger før hun fikk rollen. The O.C. var spådd en lysende suksess allerede før serien hadde premiere og da den endelig kom, i 2003, ble spådommen bekreftet. Bilson har siden den gang ofte blitt omtalt i media og har allerede vært med å pryde forsiden på store moteblader som Zink, Stuff, ComsoGirl og YM. Hun var sammen med The O.C.-kollega Adam Brody i tre år. Forholdet tok slutt i desember 2006.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Filmer[rediger | rediger kilde]

TV-serier[rediger | rediger kilde]

Gjesteroller[rediger | rediger kilde]

Reklame[rediger | rediger kilde]

  • Subway (ukjent)
  • Clear And Clean (ukjent)
  • Doritos (ukjent)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]