Tony Sirico

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tony Sirico
100401-N-0696M-202 Tony Sirico (cropped).jpg
FødtGenaro Anthony Sirico, Jr.
29. juli 1942Rediger på Wikidata (78 år)
BrooklynRediger på Wikidata
Søsken Robert SiricoRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, karakterskuespiller, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespillerRediger på Wikidata
Parti Det republikanske partiRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1974
IMDbIMDb

Genaro Anthony «Tony» Sirico, Jr. (født 29. juli 1942 i New York City) er en amerikansk skuespiller som er mest kjent for sin rolle som Paulie Walnuts i TV-serien The Sopranos som gikk fra 1999 til 2007.

Sirico filmdebuterte i 1972 en liten rolle i Gudfaren. Etter det har han spilt flere biroller på film. Han har hatt flere roller som gangster på film, blant annet i Gangsters, Love and Money, Fingers, The Last Fight, Mafiabrødre, Bullets Over Broadway, Mighty Aphrodite, Gotti, Cop Land og Mickey Blue Eyes. Det kan også nevnes at han hadde en gjesterolle i TV-serien Miami Vice (1989).

Sirico fikk sin første store rolle i 1999 da han fikk spille den sentrale karakteren Paulie Walnuts i TV-serien The Sopranos.

Kriminalitet[rediger | rediger kilde]

Sirico er straffedømt for ulovlig våpenbesittelse (1971), og det har gått flere rykter om at han på 1970-tallet var assosiert med Colombo-familien. Han er også dømt for flere mindre ran på 1960-tallet og har sittet flere ganger i fengsel.[1] I 1971 ble han erklært som «en fare for samfunnet» av en dommer i New York, og en psykiatrisk rapport konkluderte med at han led av «alvorlig karakterbrist». Sirico hadde gjennomført flere bankran, solgt narkotika og truet en bareier med bank fordi han ikke fikk «den respekten han fortjener», ifølge rettsdokumenter The Smoking Gun har fått tak i. I fengsel ble han imidlertid interessert i skuespill, og Sirico har vært lovlydig siden midten av 1970-tallet.[2]

Annet[rediger | rediger kilde]

Politisk har Sirico uttrykt støtte til republikanerne. Han donerte også penger til George W. Bushs presidentvalgkamp i 2004. På et møte hos republikanerne uttalte han «I'm here because I'm a far-to-the-right Republican».

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Har hatt mindre roller i flere av Woody Allens filmer.
  • Har en bror som er katolsk prest
  • Tok rollen som Paulie i Sopranos under forutseting om at karakteren han skulle spille, ikke skulle være en tyster.
  • Har en sønn og en datter som er i 30-årsalderen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Se profil på Internet Movie Database
  2. ^ Tidenes mest kriminelle TV-show hos Dagbladet

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]