Hopp til innhold

Charlottes tryllevev (2006)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Charlottes tryllevev
orig. Charlotte's Web
Generell informasjon
UtgivelsesårAustralia: 7. desember 2006
USA 15. desember 2006
UK 9. februar 2007
Ungarn 15. februar 2007
Lengde97 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiGary Winick
ProdusentJordan Kerner
ManusforfatterSusannah Grant
Karey Kirkpatrick
Bok:
E. B. White
MusikkDanny Elfman
SjeffotografSeamus McGarvey
KlippSusan Littenberg
Sabrina Plisco
Prod.selskapParamount Pictures
Nickelodeon Movies
United International Pictures
Universal Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Charlottes tryllevev (originaltittel: Charlotte's Web) er en amerikansk animert familiefilm fra 2006. Den er basert på E. B. Whites klassiske barnebok ved samme navn fra 1952 og er produsert av Paramount Pictures, Walden Media, The Kerner Entertainment Company og Nickelodeon Movies.

Dette er den andre filmatiseringa av boka til White, i 1973 produserte selskapet Hanna-Barbera en tegna film ved samme navn, for Paramount Pictures. En oppfølger, Wilburs store eventyr (2003) ble utgitt direkte til video.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Om våren på en gård i Somerset County i Maine, oppdager den unge Fern Arable at faren hennes John i ferd med å drepe et kull nyfødte griser. Hun ber faren om å spare en av grisene, og Fern gir den kallenavnet Wilbur. Neste morgen sniker Wilbur inn på skolen hennes, og forårsaker oppstyr. Ettersom Wilbur vokser opp og blir større begynner han å føle seg forlatt, og ønsker seg en følgesvenn. Men han blir plaget av de andre dyrene på gården, en standhaftig sau som heter Samuel. Ett par gås som heter Gussy og Golly, to kyr som heter Bitsy og Betsy. En feig, men humoristisk, hest ved navn Ike. Samt Cavatica, en liten edderkopp som bor på samme låve som Wilbur, og en komisk rotte ved navn Templeton. De andre dyrene avslører for Wilbur at han kommer til å bli slaktes som middag for menneskene til jul. Så Wilbur og vennene hans må forsøke å finne på en plan for å unngå dette.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Mennesker
Stemmeskuespillere
Norske stemmer

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]