Caroline Ingalls

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Caroline Lake Quiner Ingalls
Caroline&CharlesIngalls.jpg
Caroline og Charles Ingalls, like etter bryllupet deres i 1860
Født 12. desember 1839
Brookfield i Wisconsin, USA
Død 20. april 1924 (84 år)
De Smet i Sør-Dakota, USA
Ektefelle Charles Ingalls (1860-1902)
Barn Laura Ingalls Wilder, Mary Ingalls, Carrie Ingalls, Grace Ingalls
Nasjonalitet USA
Utmerkelser National Cowgirl Museum and Hall of Fame

Caroline Lake Quiner Ingalls (født 12. desember 1839 i Brookfield i Wisconsin, død 20. april 1924 i De Smet i Sør-Dakota) var en amerikansk personlighet som var mor til forfatteren Laura Ingalls Wilder, kjent for sin bokserie Det lille huset på prærien, hvor også Caroline Ingalls er skildret.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Caroline Lake (Quiner) Ingalls ble født den 12. desember 1839 i Brookfield i Wisconsin. Hun hadde til sammen seks søsken, brødrene Joseph, Henry og Thomas, og søstrene Marth, Jane, Eliza og Martha Morse.

Da Caroline var fem år gammel omkom Carolines far, Henry Quiner i en ulykke på Michigansjøen. I 1849 giftet moren hennes seg på nytt, denne gangen med Frederick Holbrock og fikk ett barn med henne, Charlotte «Lottie» Holbrock. Caroline ble glad i den nye stefaren, og da Caroline fødte en sønn ble han oppkalt etter stefaren hennes.

Da Caroline var 16 år gammel begynte hun å jobbe som lærer, og den 1. februar 1860 giftet hun seg med Charles Ingalls. Sammen fikk de fem barn: Mary Amelia Ingalls, Laura Elizabeth Ingalls Wilder, Caroline «Carrie» Celestia Ingalls Swanzey, Charles Frederick «Freddie» Ingalls og Grace Pearl Ingalls Dow. Familien bodde i Wisconsin, Kansas, Minnesota og Dakota-territoriet.

Caroline døde den 20. april 1924 i en alder av 84 år. Hun ligger i dag begravet i De Smet Cementry sammen med resten av familien, med unntak av Laura.

I media[rediger | rediger kilde]