Typiske nattravner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Caprimulginae»)
Typiske nattravner
Antrostomus vociferus
Nomenklatur
Caprimulginae
Populærnavn
typiske nattravner
Klassifikasjon
RikeDyreriket
RekkeRyggstrengdyr
KlasseFugler
InfraklasseModerne nåtidsfugler
HyperordenModerne fugler
OrdenCaprimulgiformes
FamilieNattravner
UnderfamilieCaprimulginae
Økologi
Antall arter: 78
Habitat: terrestrisk
Utbredelse: kosmopolitisk, unntatt polmrådene
Inndelt i

Typiske nattravner (Caprimulginae) er en underfamilie i nattravnfamilien, en familie med moderne fugler i ordenen Caprimulgiformes (nattravnfugler). Underfamilien består av 78 arter fordelt i 14 slekter.

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

Nattravner er stort sett nattaktive fugler som livnærer seg av større, flyvende insekter som fanges i flukt. Artene har som regel usedvanlig god kamuflasje i sitt habitat. Fjærdrakten mimerer typisk bergarter, løv og bark. Særtrekk er store munner og korte nebb. De fleste artene har dessuten korte lemmer og små føtter med tre tær som vender framover. Baktåen er svært kort og den midtre framtåen lang i forhold til de to andre. Mellom framtærne vokser det en hinne fram mot første ledd på hver tå. Vingene er lange og spisse, mens stjerten, som består av 10 halefjær, er avrundet. Typiske nattravner skiller seg fra natthaukene gjennom å ha et noe lengre nebb og en mykere fjærdrakt.

Slekter[rediger | rediger kilde]

Slektene under er i henhold til Handbook of the Birds of the World Alive.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Cleere, N. (2016). Nightjars (Caprimulgidae). In: del Hoyo, J., Elliott, A., Sargatal, J., Christie, D.A. & de Juana, E. (eds.). Handbook of the Birds of the World Alive. Lynx Edicions, Barcelona. Besøkt 2016-05-14

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]