Carl Tørris Christensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Calle Christensen»)
Carl Tørris Christensen
Født26. okt. 1938Rediger på Wikidata (85 år)
NasjonalitetNorge

Carl Dagfinn Tørris Christensen, ofte kalt Calle Christensen, (født 26. oktober 1938) er en norsk grafisk designer og reklamemann. Han har utdannelse fra Den Grafiske Højskole i København.

Calle Christensen drev designkontoret Anisdahl/Christensen sammen med Leif Frimann Anisdahl fra 1966 til 1991. Anisdahl/Christensen hadde store designoppgaver innen firma- og produktprofilering, blant annet for Norsk Hydro, Norol, Storebrand, Statens vegvesen og Postverket. Calle Christensen har siden fortsatt å arbeide med grafisk profilering, emballasje o.l., og har blant annet vært med på å bygge opp merkevarene TINE, Gilde og Hennig-Olsen. Han leder i dag designbyrået Brand House.

Calle Christensen og Leif Anisdahl var frontfigurer og pionerer i generasjonen som på 1960-tallet gjorde «grafisk designer» til en yrkestittel og som etablerte designfirmaet som en egen virksomhet utenfor reklamebyråene (andre utøvere som fanget opp de nye stilidealene, var blant annet Bruno Oldani og Peter Haars). I 2005 mottok «Calle og Leif» Klassikerprisen i Visuelt-konkurransen. Konkurransen arrangeres hvert år av designerorganisasjonen Grafill.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]