Caesar III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Caesar III
Utvikler Impressions Games
Utgiver Sierra Entertainment
Serie Caesar
Plattform Windows, Macintosh
Utgivelse 1998
Sjanger Strategispill
Modus Enspiller

Caesar III er et bybyggingsspill utviklet av Impressions Games, utgitt til PC og Macintosh i 1998. Spillet er tredje del av Caesar-serien, og et av spillene i Sierra Entertainments City Building Series.

Oppbygning[rediger | rediger kilde]

Caesar III er lagt til romersk tid, og spilleren får i oppdrag av Julius Cæsar å bygge opp og opprettholde flere byer i Romerriket. Til det får man tilgang til autentiske romerske bygninger. Byen må bli innberingende ved produksjon av råvarer, som jern, eller mer raffinerte varer, som rustning, som den kan bruke eller selge videre. I tillegg vil utenlandske arméer dukke opp, og byen må ha sine egne arméer, tillegg til murer, for å kunne stoppe dem.

I tillegg til kampanjen, hvor spilleren får oppdrag av stigende vanskelighetsgrad og mål å nå, kan man velge «City Construction Kit», hvor spilleren velger et passende sted å bygge en by, uten forhåndsbestemte krav.

Caesar IV[rediger | rediger kilde]

I august 2005 ble det offentliggjort at Caesar IV er under produksjon av Tilted Mill Entertainment, bestående av mange av de ansatte i nedlagte Impressions som lagde Caesar III. Caesar IV vil være i full 3D, og være et bybyggingsspill som de foregående spillene i serien. Det er forventet utgitt høsten 2006.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]