Bullet to the Head

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bullet to the Head
Generell informasjon
Prod.landUSA
Lengde92 [1] min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiWalter Hill
ProdusentAlfred Gough
Alexandra Milchan
Miles Millar
Joel Silver
Kevin King Templeton
ManusforfatterWalter Hill
Alessandro Camon
Basert påDu Plomb Dans La Tete 
av Alexis Nolent
SjeffotografLloyd Ahern II
KlippTimothy Alverson
Foran kamera
MedvirkendeSylvester Stallone
Sung Kang
Jason Momoa
Christian Slater
Annen informasjon
Budsjett55 millioner dollar
Prod.selskapDark Castle Entertainment
IM Global
After Dark Films
Automatik Entertainment
EMJAG Productions
Millar Gough Ink
DistributørWarner Bros.
Premiere
  • 14. november 2012 (2012-11-14) (Rome Film Festival)
  • 1. februar 2013 (2013-02-01) (United States)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Bullet to the Head er en amerikansk actionfilm fra 2012. Filmen er regissert av Walter Hill og er basert på Alexis Nolents franske tegneserieroman Du Plomb Dans La Tete.

Handling[rediger | rediger kilde]

I New Orleans dreper en leiemorder, Jimmy Bobo og hans partner Louis Blanchard, en korrupt tidligere MPDC-politimann, Hank Greely, selv om Bobo etterlater en prostituert, Lola, i live. Senere, ved en pub, blir Blanchard myrdet av en annen leiemorder, Keegan, som også forsøker å drepe Bobo - men dette mislykkes. Etterforsker Taylor Kwon fra Washington, D.C. ankommer New Orleans for å undersøke sin tidligere partners død. Kwon trekker snart den kortslutningen at Blanchard og Bobo myrdet Greely.

I mellomtiden møter Keegan sin arbeidsgiver, Robert Morel, og Morels advokat Marcus Baptiste. Baptiste avslører at Greely forsøkte å utpresse Morel, og gav en gangster Baby Jack dokumenter som beskriver Morels ulovlige virksomhet. Keegan dreper senere Baby Jack og hans menn for å få tak i filen. Kwon møter Bobo i en pub, og informerer ham om at han vet at Bobo og Blanchard drepte Greely. Kwon forsøker deretter å følge etter Bobo, men blir angrepet av korrupte politimenn sendt av Morel for å hindre Kwon fra å undersøke videre om Greely. Kwon klarer å avvæpne og skyte ned en av de korrupte politifolkene, men blir såret av den andre.

Bobo redder Kwon ved å kjøre over den andre politimannen, og tar ham med til en tatoveringssalong, hvor Bobos datter, Lisa, behandler Kwons skader. Senere forsøker Bobo å forhøre Ronnie Earl, som hyret Bobo og Blanchard på Morels vegne. Bobo og Kwon kidnapper Baptiste, og får ham til å beskrive Morels planer. Kwon møter en politibetjent Lebreton for å be om hans hjelp, men Lebreton forsøker å drepe ham, ettersom han også står på Morels lønningsliste. Men Bobo dreper ham, og redder Kwon. I mellomtiden får Keegan vite om Lisa, og kidnapper henne.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «BULLET TO THE HEAD (15)». British Board of Film Classification. 30. november 2012. Besøkt 30. november 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]