Holt McCallany

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Holt McCallany
Født3. sep. 1963[1]Rediger på Wikidata (60 år)
New York
BeskjeftigelseFjernsynsskuespiller, filmskuespiller, skribent, manusforfatter, teaterskuespiller, skuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedCreighton Preparatory School
NasjonalitetUSA
Aktive år1986
Nettstedhttp://www.holtmccallany.net
IMDbIMDb

Holt McCallany (født Holt Quinn McAloney 3. september 1963 i New York City i New York) er en amerikansk skuespiller og manusforfatter.

McCallany vokste opp i et teatralsk miljø, og moren Julie Wilson var en Tony Award-nominert skuespiller og kabaretartist. I begynnelsen av karrièren deltok han i flere skuespill, men etter hvert fikk han mindre roller på film og TV. Han spilte løytnant Kramer i krigsfilmen De kalte oss helter (1989) og Junior i skrekkfilmen Alien 3 (1992). Samarbeidet med regissør David Fincher fortsatte med rollen som mekanikeren i thrilleren Fight Club (1999).

Han spilte hovedrollen i bokseserien Lights Out (2011), og i 2016 spilte han i flydramaet Sully. McCallany gjenopptok samarbeidet med Fincher for krimserien Mindhunter (2017). Han spiller en FBI-agent som sammen med en kollega (spilt av Jonathan Groff) begynner å arbeide med kriminalpsykologi.

Filmografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.tcm.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]