Bonnie Bramlett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bonnie Bramlett
Bonnie Lynn O' Farrell
BonnieBramlett(by Scott Dudelson).png
Bonnie Bramlett - Live in Concert
Født8. november 1944 (74 år)
Alton, Illinois
Beskjeftigelse Sanger, skuespiller, fjernsynsskuespiller
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
Aktive år1965–
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Bonnie Bramlett (født Bonnie Lynn O'Farrell 8. november 1944 i Alton i Illinois) er en amerikansk sanger og skuespiller som en gang var kjent for sine særegne sanger innen rock og pop-musikk.

Hun startet sin musikalske karriere på 1950-tallet i en alder av tretten år som korist for forskjellige bluesband som Fontella Bass, Albert King og Little Milton.

Kort tid etter at hun flyttet til Los Angeles i 1967, møtte hun sangeren Delaney Bramlett (1939 – 2008)i en bowlinghall der han holdt en konsert sammen med bandet sitt, The Shindogs. De ble gift kort tid senere og de fikk datteren Bekka Bramlett som senere fulgte i foreldrenes fotspor og ble sanger, og som i en kort tid var medlem av Fleetwood Mac på 1990-tallet.

Bramlett turnerte over hele Europa med den britiske rockelegenden Eric Clapton. Med hyppige drop-in forestillinger av andre kjente musikere som Duane Allman, George Harrison og Dave Mason, ble denne omreisende gruppen kjent som Delaney, Bonnie & Friends. Bandet ga ut to sanger sammen.

I 1979 reiste Bonnie Bramlett til HavannaCuba for å delta i den historiske Havana Jam-festivalen som fant sted mellom den 2. og 4. mars. Der opptrådte hun sammen med Stephen Stills, CBS Jazz All-Stars, Rita Coolidge og Billy Joel, pluss en rekke cubanske artister som Pacho Alonso, Tata Güines og Orquesta Aragón.

Ekteparet Bonnie og Delaney Bramlett hadde også flere små roller i filmen Vanishing Point fra 1971 og i 1974 var de i Catch My Soul. Bonnie hadde også enkelte små gjesteroller episoder av Fame i 1986 og i filmen The Doors fra 1991, der hun spilte rollen som bartender. Hun dukket også opp i filmen The Guardian (2006) som også hadde Kevin Costner og Ashton Kutcher på rollelisten.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]