Bonnie Bramlett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bonnie Bramlett
FødtBonnie Lynn O'Farrell
8. nov. 1944[1]Rediger på Wikidata (79 år)
Alton
BeskjeftigelseSanger, skuespiller, fjernsynsskuespiller, sanger og låtskriver Rediger på Wikidata
EktefelleDelaney Bramlett (1967–)
BarnBekka Bramlett
NasjonalitetUSA
Medlem avDelaney & Bonnie
Musikalsk karriere
SjangerRock
InstrumentPiano, vokal
Aktive år1965
PlateselskapColumbia Records
Nettstedhttp://www.bonniebramlett.com
IMDbIMDb

Bonnie Bramlett (født Bonnie Lynn O'Farrell 8. november 1944 i Alton i Illinois) er en amerikansk sanger og skuespiller som en gang var kjent for sine særegne sanger innen rock og pop-musikk.

Hun startet sin musikalske karriere på 1950-tallet i en alder av tretten år som korist for forskjellige bluesband som Fontella Bass, Albert King og Little Milton.

Kort tid etter at hun flyttet til Los Angeles i 1967, møtte hun sangeren Delaney Bramlett (1939 – 2008)i en bowlinghall der han holdt en konsert sammen med bandet sitt, The Shindogs. De ble gift kort tid senere og de fikk datteren Bekka Bramlett som senere fulgte i foreldrenes fotspor og ble sanger, og som i en kort tid var medlem av Fleetwood Mac på 1990-tallet.

Bramlett turnerte over hele Europa med den britiske rockelegenden Eric Clapton. Med hyppige drop-in forestillinger av andre kjente musikere som Duane Allman, George Harrison og Dave Mason, ble denne omreisende gruppen kjent som Delaney, Bonnie & Friends. Bandet ga ut to sanger sammen.

I 1979 reiste Bonnie Bramlett til HavannaCuba for å delta i den historiske Havana Jam-festivalen som fant sted mellom den 2. og 4. mars. Der opptrådte hun sammen med Stephen Stills, CBS Jazz All-Stars, Rita Coolidge og Billy Joel, pluss en rekke cubanske artister som Pacho Alonso, Tata Güines og Orquesta Aragón.

Ekteparet Bonnie og Delaney Bramlett hadde også flere små roller i filmen Vanishing Point fra 1971 og i 1974 var de i Catch My Soul. Bonnie hadde også enkelte små gjesteroller episoder av Fame i 1986 og i filmen The Doors fra 1991, der hun spilte rollen som bartender. Hun dukket også opp i filmen The Guardian (2006) som også hadde Kevin Costner og Ashton Kutcher på rollelisten.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 413394[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]