Blue Jay Way

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
«Blue Jay Way»
AlbumMagical Mystery Tour
Artist, bandThe Beatles
Utgitt27. november 1967
InnspiltAbbey Road Studios
6. og 7. september 1967,
6. oktober 1967
Sjangerpop, psykedelisk rock
Lengde3.56
PlateselskapParlophone
Låtskriver(e)George Harrison
Produsent(er)George Martin

«Blue Jay Way» er en sang skrevet av George Harrison. Den ble først spilt inn og utgitt på The Beatles' Magical Mystery Tour-album og EP i 1967.

Sangens navn kommer fra en faktisk gate høyt oppe i Hollywood Hills som ser ned på Sunset Boulevard og som gir et panoramisk utsyn over Hollywood og mye av Los Angelesområdet. For å komme til gaten må man følge en relativt komplisert kjørerute, som ikke blir noe lettere å navigere en tåkete natt, noe som skapte grunnlaget for innledningen:

«There's a fog upon L.A.
And my friends have lost their way»

Ifølge Harrison: «Derek Taylor ble forsinket. Han ringte for å si at han kom senere. Jeg fortalte ham på telefonen at huset var i Blue Jay Way, og han sa at han kunne finne det OK... Han kunne alltids spørre en politi. Så jeg ventet og ventet. Jeg var virkelig sliten fra flyturen, men jeg ville ikke sovne før han kom. Det var tåke og det ble senere og senere. For å holde meg våken, kun for moroskyld for å få tiden til å gå mens jeg ventet, skrev jeg en sang om ventingen på han i Blue Jay Way. Det fantes et lite Hammondorgel i hjørnet av huset som jeg ikke hadde oppdaget før da... så jeg rotet litt rundt på det og sangen ble til.»[1]

En studiomusiker spilte cello.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Magical Mystery Tour». Beatles Ultimate Experience: Songwriting & Recording Database. Arkivert fra originalen 20. april 2001. Besøkt 29. oktober 2006.