Blindern Haarn oc Blaese Orchaester

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Blindern Haarn oc Blaese Orchaester er et studentorkester tilknyttet Blindern Studenterhjem i Oslo. Orkesteret ble stiftet i 1956. Haarn oc Blaese er åpent for alle som har tilknytning til studenthjemmet. Orkesteret har helt siden stiftelsen hatt et nært forhold til Frognerseteren, hvor de har avholdt regelmessige konserter.

Musikalsk stil[rediger | rediger kilde]

Haarn oc Blaese legger stor vekt på improvisert musikk. I tillegg etterstreber man en besetning som går utover det man finner i alminnelige janitsjarkorps. Orkesteret har de senere år for eksempel hatt elektrisk balalaika, kontrabass, trekkspill, aubergine, triangel og barskap i instrumentparken.

Orkesterets dirigent og administrative leder har tittelen Il Maestro og bærer Maestro-hatten – en tosnutet admiralhatt. Orkesterets uniform består for øvrig av blazer og gule stillongs eller tights, med tilhørende gule skjørt for kvinnelige medlemmer.

Mediedekning[rediger | rediger kilde]

Haarn oc Blaese ble i 1978 omtalt på følgende måte i Dagbladets anmeldelse av teaterstykket Jeg elsker min kone: «Og midt oppe i det hele spilte et hornorkester den styggeste hornmusikken som har vært hørt på denne siden av Ural.»[1] Medieomtalen utenom dette har stort sett vært av mer positiv karakter. Orkesteret ble både i 2005 og 2010 brukt som fast husorkester i radioprogrammet P3morgen.[2] Orkesteret har også opptrådt hyppig i fjernsynet, senest på TV 2 17. mai 2013.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Eilertsen, Ivar (red.) (2000). Blindern Studenterhjem 1975-2000. Oslo. s. 131. 
  2. ^ «NRK P3 - P3morgens velkomstkomité». NRK. 8. april 2005. Besøkt 24. oktober 2010. [død lenke]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]