Black and tan coonhound

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Black and tan coonhound

Amerikanske coonhounds er blant verdens mest spesialiserte raser, med et høyt utviklet instinkt til å følge spor etter vaskebjørnen eller opossum, og jage dyret opp i tre. Så snart byttet dermed er «sikret», forandrer hunden tonen på losen. Den blir stående ved treet og bjeffer «nå har jeg den oppi treet»-losen inntil jegeren kommer. Black and tan er den vanligste coonhounden og er pågående, vaktsom og lydig. Pelsstell med spesiell vekt på ørene, og mosjon, er helt nødvendig. Den har typisk stor, sort støvernese med godt åpne nesebor. Den har nøttebrune øyne med våkent og vennlig blikk. Den har mørk tanfarge over øynene. Den har lange, hengende ører, ansatt godt tilbake på hodet. Den har middels lang, muskuløs hals. Hofteleddsdysplasi kan forekomme. Den har lange, sterke ben bygd for langvarig løping og svømming. Den har dypt bryst for fysisk utholdenhet.

Hunden er vanligvis god barnehund, men egner seg ikke for byliv, for den trenger mye fysisk mosjon. Hunden egner seg for varmt, solfylt klima, men trives også i kaldt klima.

Rasehistorie[rediger | rediger kilde]

Forfedrene innbefatter blodhund, irsk kerry beagle og foxhound, spesielt virginia foxhounden fra 1700-tallet. Rasen kan også være i slekt med talbothounden fra det 12. århundre. Rasen ble anerkjent i 1945.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Black and tan coonhound» (norsk). 29. oktober 2014. Besøkt 22. desember 2014.