Foxhound

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Foxhound
engelsk foxhound
Foxhound
Parforsejakt med foxhound
Hundetype Støver, drivende hund, hetshund
Opprinnelse Storbritannia
Egenskaper Brukshund
Forventet livsløp 11-12
Størrelse stor (25 - 34 kg)
Passer for Aktive, erfarne
Anerkjennelser
FCI Gr. 6 sek. 1 (FCI #)
AKC Sjekk!
CKC Sjekk!
KC Sjekk!
UKC Sjekk!
Andre hunderaser
Alfabetisk raseliste
Gruppevis raseliste

Foxhound, også kalt engelsk foxhound, er er støver med utmerkede egenskaper som jakthund, men siden denne hunderasen er en typisk hetsende flokkjeger, og hetsjakt er forbudt i Norden, har den aldri blir særlig populære i denne delen av Europa. I Storbritannia har den imidlertid vært populær blant aristokratiet, som i all vesentlighet har brukt den til såkalt parforsejaktrødrev. Parforsejakt ble imidlertid forbudt ved lov den 18. november 2004 i England og Wales, med virkning fra 1. februar 2005. Rasen egner seg svært dårlig som selskapshund og trenger svært mye mosjon, men er vennlig.

Kroppstype[rediger | rediger kilde]

Engelsk foxhound er velbygd og atletisk. Den har en karakteristisk bred skalle, med en lang snute. Skuldrene er dekket av muskler, uten at hunden ellers skal fremstå unaturlig muskuløs. Dette, kombinert med en sterk bakpart og en lang hals, gir hunden en noe grasisøs fremtoning.[1]

Hundens ørerer er avlet frem til å ha avrundende kanter nederst. Dette har sammenheng med at hunden hovedsakelig har vært brukt mye til jakt, og med avrundende ører, unngår man lettere skader og sår når hunden kravler gjennom ulendt terreng.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Engelsk foxhound». Hunderase.no (norsk). 8. desember 2014. Besøkt 18. desember 2014. 
zoologistubbDenne zoologirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.