Bernt Bull

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bernt Bull
Født12. juli 1946Rediger på Wikidata (77 år)
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
FarBrynjulf Bull
PartiArbeiderpartiet
NasjonalitetNorge

Bernt Øgrim Bull (født 12. juli 1946) er seniorrådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet. Han har arbeidet med samferdsel, og var statssekretær i Miljødepartementet under miljøvernminister Thorbjørn Berntsen fra 1994–97 og gruppesekretær for Arbeiderpartiets stortingsgruppe 1982–85. Bull har vært og er styremedlem i flere frivillige organisasjoner og institusjoner og utvalg, blant annet Oslo Havnestyre, Institutt for fredsforskning (PRIO), Selskabet for Oslo Byes Vel, Flyktninghjelpen og DIS-Norge.

Bull har vært generalsekretær i Avholdsfolkets landsråd og han var arkitekten bak Actis, som er paraplyorganisasjonen for det frivillige rusfeltet i Norge. I Actis var han også internasjonal rådgiver. Han var leder for det offentlig oppnevnte «Alkoholpolitisk utvalg» som i 1995 laget NOU 1995:24 Alkoholpolitikken i endring? – hvordan norske myndigheter kan møte de nye utfordringer nasjonalt og internasjonalt ISBN 82-583-0377-5.

Bernt Bull er sønn av tidligere ordfører for Arbeiderpartiet i Oslo, Brynjulf Bull. Han har også selv vært lokalpolitiker for Arbeiderpartiet i Oslo.

Hans morfar var kommandør Tobias Øgrim, som var leder for Frelsesarmeen i Norge i perioden 1945-48.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for politikerdatabaser i Wikidata