Battle Circus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Battle Circus er en amerikansk romantisk dramafilm og krigsfilm fra 1953, regissert av Richard Brooks som også var ansvarlig for manuskriptet. Hovedrollene hadde Humphrey Bogart og June Allyson, med Keenan Wynn og Robert Keith i biroller.

Filmens handling er lagt til Korea under Koreakrigen, der Bogart spiller en kirurg på et feltsykehus, mens Allyson spiller en sykepleier.

Ifølge et intervju Brooks gav i 1988 var filmens originale tittel MASH, men denne ble avvist av Metro-Goldwyn-Mayer fordi studioet mente en slik tittel ville få folk til å assosiere filmen med poteter. Brooks sa også at Bogart sa ja til å spille i filmen på grunn av manuskriptets humor satt i en ramme av krigens tragedie, noe han mente ville få filmen til å se mer realistisk ut.

Filmtittelen viser til hvor raskt en MASH-enhet kan pakke sammen og flytte sykehuset, omtrent som et sirkus kan flytte sin virksomhet fra dag til dag.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.