Barnet (London)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Barnet
Barnet
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Barnet
Admin. grevskap: Stor-London
Seremon. grevskap: Stor-London
Status Sted i Ytre London
Postkode: EN5

Barnet, også kjent som High Barnet eller Chipping Barnet, er et område i bydelen Barnet i London. Det var tidligere en by, men har blitt innlemmet i Lonon og regnes som en forstad. Stedet ligger omkring 17 km nordvest for Charing Cross.

Historie[rediger | rediger kilde]

I saksisk tid lå det en stor skog kalt Southaw på stedet, som tilhørte St. Albans abbedi. Navnet på bosetningen var dengang Bergnet, som betyr «liten høyde». Navnet High Barnet kommer fra plasseringen på denne høyden, og det er en lokal tradisjon at «Barnet står på det høyeste punktet mellom London og York».

Stedet er kjent for slaget ved Barnet i 1471, der yorkistene ledet av Edvard IV drepte Richard Neville, 16. jarl av Warwick og hans bror John Neville, 1. marki av Montagu.

Det er også kjent for et hestemarked som går tilbake til 1588, da Elizabeth I gav et charter til godsherren som tillot to markeder i året. På Cockney rhyming slang betyr barnet «hår», en referanse til hestehår.

Byen var et verdslig sogn i Hertfordshire, og i 1894 ble den et eget distrikt. Ved opprettelsen av Stor-London i 1965 ble den overført til distriktet Barnet.

Kommunikasjon[rediger | rediger kilde]

High Barnet undergrunnsstasjon betjener Northern-linjen.