Barnard Castle (slott)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Barnard Castle

Barnard Castle er en slottsruin i byen Barnard Castle i Durham i England. Det er et Scheduled Ancient Monument og en vernet bygning (Grade I).

Det ble reist kort tid etter normannernes erobring i det 11. århundre, da Guy de Bailleul fikk området i len. Det var i slektens eie inntil 1296, da John Balliol ble avsatt som konge av Skottland. Biskopen av Durham tok over, og i det 15. århundre ble det gitt videre til Richard Neville, 16. jarl av Warwick. Det gikk så i arv til Rikard III gjennom hans kone Anne Neville. I løpet av de neste to århundrene ble det utvidet og forbedret av Nevilleslekten. Under Nord-Englands reisning ble slottet og byen tatt av opprørerne; en av lederne var Charles Neville, 6. jarl av Westmorland som tilhørte slekten som eide det. Etter at opprøret var slått ned ble det overtatt av kronen igjen.

I 1626 ble slottet solgt til Henry Vane den eldre. Han valgte Raby Castle i nærheten som sin hovedresidens, og Barnard Castle ble stående tomt. Det meste av interiøret og mye av steinen ble flyttet til Raby.

Ruinen forvaltes av English Heritage, og er åpen for publikum. De mest interessante delene er ruinene av et sylindrisk tårn fra det 12. århundre og storhallen og storkammeret fra det 14. århundre.