Asterix erobrer Amerika

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Asterix erobrer Amerika
orig. Astérix et les Indiens
Generell informasjon
GenreTegnefilm, filmatisert litteratur, filmkomedie
NasjonalitetFrankrike, Tyskland
Premiere1994
Lengde85 min.
Språk TyskRediger på Wikidata
Bak kamera
Regissør(er)Gerhard Hahn[1]
Basert påAsterix oppdager Amerika
Produsent(er)Gerhard Hahn
MusikkHarold Faltermeyer
KlippUlrich Steinvorth
Foran kamera
Medvirkendeingen
Stemme­skuespiller(e)Michael Habeck,[2] Peer Augustinski,[2] Harald Juhnke,[2] Ottfried Fischer,[2] Ralf Wolter,[2] Jochen Busse,[2] Robert Party
Annen informasjon
Farve/s.hvFarge
Premiere(r)29. september 1994 (Tyskland),[3] 5. april 1995
Eksterne lenker

Asterix erobrer Amerika er en tysk animasjonsfilm fra 1994 om galleren Asterix kjent fra tegneserien med samme navn skrevet av René Goscinny og tegnet av Albert Uderzo. Filmen er dubbet til norsk. Filmen er delvis basert på Asterix oppdager Amerika med eksklusive hendelser, det er også den første og så langt den eneste filmen i serien som ikke er produsert i Frankrike, samt eneste av animasjonsfilmene om Asterix som ikke er utgitt på DVD i Norge.

Handling[rediger | rediger kilde]

Etter at gallerne nok en gang beseirer romerne får Cæsar nok. Ettersom alle trodde at jorden var flat som en pizza bestemmer Cæsar seg for at Miraculix skal kastes over verdens ende, slik at gallerne ikke får mer styrkedråper. Cæsar sender Lucullus ut på oppdraget. Samtidig under en fiskekamp velter styrkedråpegryta over ende. Miraculix måtte plukke urter for å brygge mer, mens Asterix og Obelix dro på fisketur for å fiske fersk fisk til styrkedråpene. Miraculix og Idefix blir kidnappet av Lucullus og hans tropp og ferdes til havs. Asterix og Obelix oppdager det og følger etter dem under en storm. Lucullus kaster Idefix til haiene, men en delfin redder han heldigvis og fører han til Asterix og Obelix. Delfinen fører dem til Miraculix og romerne, men for sent. Romerne har kastet Miraculix over kanten. Asterix og Obelix følger etter og oppdager et nytt land (Amerika). Asterix blir fanget av en indianerstamme. Der oppdager han Miraculix. I Gallia har styrkedråpene tatt slutt og romerne har fanget landsbyen. Det er opp til Asterix og Obelix å redde dem.

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Andre kjente medvirkere:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Filmportal.de, Wikidata Q15706812, https://www.filmportal.de/ 
  2. ^ a b c d e f (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  3. ^ «Asterix in Amerika - Die checken aus, die Indianer». Zelluloid.de. Arkivert fra originalen 11. desember 2004. Besøkt 3. mars 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]