Arnos Grove

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Arnos Grove
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Enfield
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Ytre London
Postkode:N11, N15

Arnos Grove er et område i Enfield i London. Frem til 1930-årene ble stedet regnet som en del av Southgate, og var i svært liten grad utviklet. Det har siden blitt et typisk forstadsområde.

Inntil oppløsningen av klostrene under Henrik VIII var det nonneklosteret i Clerkenwell som eide området. Etter at kronen overtok ble Arnos Grove Estate (eller Arnolds Grove) med en herregård opprettet. Herregården ble revet i 1719. New River rant gjennom området inntil det 19. århundre, da elvens løp ble endret.

Fra 1777 eide slekten Walker eiendommen, men i 1918 ble den overdratt til andre eiere. I 1928 hadde lokalforvaltningen i Southgate tatt over. De åpnet Arnos Park, og la ut deler av eiendommen for salg til utviklere.

19. september 1932 åpnet Arnos Grove undergrunnsstasjon i forbindelse med at Piccadilly-linjen ble utvidet til Cockfosters. I årene som fulgte var det en voldsom byggeaktivitet i Arnos Grove, som gikk fra å være et landsens område til å bli en forstad med boliger, butikker og offentlige tilbud.

Under andre verdenskrig ble deler av New Southgate hardt rammet av bombing, noe som førte til utvidelse av boligområdene i Arnos Grove. De to områdene er nært forbundet, med en nesten ubrutt linje av butikker over Bestyle Circus, og tre bussruter som forbinder de to stasjonene.