Arne Roar Lund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arne Roar Lund
Født19. aug. 1950[1]Rediger på Wikidata (71 år)
Beskjeftigelse IllustratørRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Arne Roar Lund (født 19. august 1950) er en norsk karikaturtegner og illustratør.

Lund har utdannelse fra tegnelinja ved Stavanger Yrkeskole der han var elev fra 1969 til 1970, og fra grafisk avdeling ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo fra 1972 til 1976. Han tegnet fast for Ny Tid i 1977 og 1978, siden blant annet for Samtiden og Vår Framtid. Som frilans tegner har han siden levert en mengde karikaturportretter til en rekke aviser og tidsskrifter i Norge og Sverige, blant andre Aftenposten, Dagens Nyheter og Expressen. Han har også illustrert flere bøker. Lund har deltatt på Høstutstillinga i 1982 og 1983 og på Barnebokbiennalen i Bratislava i 1981. I 2002 ble det utgitt en serie frimerker med karikaturer av folkekjære skuespillere portrettert av ham.

Lunds tegninger er kjennetegnet ved presis penneskravering og sikkert tegnerhåndverk påvirket av den amerikanske MAD-tegneren Mort Drucker, den amerikanske karikaturtegneren David Levine og Dagbladet-tegneren Finn Graff.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ snl.no[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

David face.pngDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)