Arne-Johan Rauan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Bellman
Arne-J Rauan.jpg
OpphavNorge Larvik, Norge
Periode2005
SjangerIndie rock
pop
Post-rock
Aktive år
PlateselskapFrode/C+C Records AJR Music
Nettstedwww.bellmanmusic.com
Medlemmer
Arne-Johan Rauan, vokal og gitar
Pål-André Rauan, keyboard
Eirik Vigeland, bass
Jonas Rohde-Moe, gitar
Trym Gjermundbo, trommer
Elisa Herbig, cello
Lotte Hellstrøm Hestad, fiolin

Arne-Johan Rauan, med artistnavnet Bellman, er en norsk indie/pop-musiker fra Larvik.

Om Bellman[rediger | rediger kilde]

Bellman ble dannet som et enmannsprosjekt av Arne-Johan Rauan i 2005.

Rauan ville lage enkel melodiøs musikk, og arbeidet med platen Mainly Mute før han hadde hatt sin første live-opptreden.[1] I 2006 hadde Bellman fått et liveband og havnet blant finalistene i NRKs Urørt.[2] Etter finalen ble artisten kontaktet av Christer Falck og hans C+c records.[3] Mainly Mute ble gitt ut på C+c records i 2009 til gode anmeldelser og 3 uker på VG-lista med 6. som beste plassering.[4][5] Bellman opptrådte under Bylarm to ganger og deres singel Spaceship, Move Slow! fikk mye spilletid på NRK P3[6], med åtte uker på A-listen.

Bellmans andre album The Curse ble sluppet høsten 2010C+c records, halvannet år etter Mainly Mute.[7] Siden 2011 har Bellman drevet lansering og konsertvirksomhet i utlandet. I 2011 ble det i tillegg til Norge holdt konserter i Danmark og England.[8] I januar 2012 dro Bellman på turné til Sør-Korea for å promotere at albumet Mainly Mute ble gitt ut på Leaplay Records i Seoul.[9]. Mainly Mute-sporet Spaceship, Move Slow! var tidligere blitt brukt i en reklame og en TV-serie i landet.[10]. Turnéen var en stor suksess, og bestod av TV-opptredener, flere radiointervjuer og utsolgte konserter i hovedstaden.[11]. Bellman vil fortsette å turnere i Asia høsten 2012, etter at Mainly Mute også blir utgitt på Pocket Records i Kina og Flake Records i Japan, i tillegg til at The Curse blir lansert i Korea.

Bellmans tredje album Melopoiïa ble sluppet senhøsten 2013C+c records. Albumet kom ut i Sør-Korea (Leaplay Records) og Japan (Flake Records) året etter (2014).

Studio- og liveband[rediger | rediger kilde]

Tidligere bandmedlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]