Arabiske eventyrere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arabiske eventyrere
orig. Two Arabian Knights
Generell informasjon
FilmtypeStumfilm
SjangerKomedie
Utgivelsesår1927
Prod.landUSA
Lengde92 min.
Bak kamera
RegiLewis Milestone
ProdusentJohn W. Considine Jr.
Howard Hughes
KlippDouglass Biggs
Prod.selskapUnited Artists
Eksterne lenker

Arabiske eventyrere (originaltittel: Two Arabian Knights) er en amerikansk stumfilm fra 1927 regissert av Lewis Milestone med William Boyd, Mary Astor og Louis Wolheim.

For denne filmen mottok Milestone Oscar for beste regi for 1927/1928.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I løpet av første verdenskrig blir to amerikanske soldater fanget i ingenmannsland. W. Dangerfield Phelps III tror at han kommer til å dø, og bestemmer seg for å oppfylle hans aller største ønske: å slå ned en sersjant som han har kjent siden treningsleiren, Peter O'Gaffney. Men i løpet av dette bråket, sniker fiendtlige soldater seg inn på dem, og tar begge to til fange.

I en tysk fangeleir blir de to amerikanske soldatene etter hvert venner. De forsøker å unnslippe frafangenskap, og stjeler to hvite kapper tilhørende ett par arabiske fanger, for å lettere snike seg unna fienden. Imidlertid møter de (og blir tvunget til å bli med) en gruppe arabiske fanger som skal sendes med tog til Konstantinopel. Nær slutten av reisen skaper Phelps en distraksjon, og de to mennene hopper av toget. De kommer seg om bord på et skip som er på vei mot Arabia. Dette blir også oppdaget, men en skipper (spilt av Michael Visaroff) går med på å la dem seile med skipet hans.

De to soldatene møter en vakker arabisk kvinne Mirza (spilt av Mary Astor) og både de to soldatene og skipperen kjemper for den tilslørte kvinnens følelser. Phelps lokker til slutt kvinnen til å fjerne sløret fra ansiktet hennes, og han blir umiddelbart betatt av skjønnheten hennes. I mellomtiden observerer kvinnens eskorte denne utviklingen med misbilligelse. Men når de endelig kommer frem til en destinasjonen, oppdager de at Mirzas far allerede har planlagt at Mirza skal gifte seg med Shevket Ben Ali.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]