Anne Christiansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anne Christiansen
FødtAnne Kobberdal
Anne Kobberdal
10. mars 1963 (57 år)
Norge
Ektefelle Stephan Christiansen (1992-)
Beskjeftigelse Predikant/evangelist
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Anne Christiansen (født 10. mars 1963) er en norsk kristen forkynner.

Hun er gift med Stephan Christiansen. De er pastorer i menigheten Jesus Church i Oslo, og ledere for misjonsarbeidet Jesus Revolution og Troens Bevis Bibel- og Misjonsinstitutt.

Hun er i tillegg initiativtaker til JesusKvinner, som presenterer seg som «en mobilisering av jenter i alle aldre til byggingen av Guds rike i hjem og familie, samfunnsliv og menighetsliv.»

I 2016 ble ekteparet Christiansens virksomhet kritisert for en invaderende lederstil og maktmisbruk. Kritikken startet da VGTV lanserte dokumentarserien Frelst, der en tidligere ungdomsleder i Jesus Revolution presenterte sine negative erfaringer med bevegelsen.[1] Andre som hadde vært aktive i bevegelsen sluttet seg til kritikken som fremkom i dokumentarserien.[2]

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

Menigheten Jesus Church Oslo ble grunnlagt i Oslo, av Anne og Stephan Christiansen. Jesus Church Oslo, er idag en del av pinsebevegelsen i Norge.

Jesus Revolution er en kristen ungdomsbevegelse som ble grunnlagt av Anne Christiansen og Stephan Christiansen i 1997, den har som mål å bringe evangeliet om Jesus til Europas ungdommer. De har ettårig tjeneste med evangeliseringsteam og konsertteam.

Kristenrussarbeidet JesusRussen ble etablert i 1998. Det hadde sitt utgangspunkt i Ny Generasjon. Målet var å bevisstgjøre kristen russ til «å sette farge på» den årlige russefeiringen.

Forfatterskap[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «FRELST». VGTV (norsk). 2016. Besøkt 2. september 2020. 
  2. ^ «Kronikk om VGTV-serien «Frelst»: Jesus Revolution var ikke det jeg trengte». www.vg.no. Besøkt 2. september 2020. 

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Anne og Stephan Christiansen i årstall. Korsets Seier, 11. juni 2004, side 7.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]