Ny Generasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ny Generasjon elev og studentunion er en kristen ungdomsorganisasjon som ble startet i 1996 av Stephan Christiansen, med utspring i Oslo Kristne Senter. Visjonen til Ny Generasjon er at organisasjonen skal være et redskap som bringer evangeliet om Jesus Kristus til skoler og studiesteder i Norge. Hovedkontoret ligger i Oslo, daglig leder er David Haddeland.

Ny Generasjon vokste i løpet av de 10 første årene til å bli en av Norges største ungdomsorganisasjoner med 2 000 medlemmer og 100 avdelinger på landsbasis i Norge.[1] I Norge har Ny Generasjon medlemmer fra 500 kirkesamfunn og menigheter. De fleste medlemmene kommer fra frikirker utenfor Den norske kirke.

Ny Generasjon er elev-/studentbasert. Initiativ og organisering foretas av ungdommene selv, avdelingene ved den enkelte skole og studiested arrangerer selv ukentlige bønnemøter, turer, konserter, hybelfester, foredrag, «Jesusuker» med mer.

De siste årene har Ny Generasjon spredt seg til en rekke andre land (herunder Sverige, Storbritannia, Tyskland, Russland, Estland, Tsjekkia, Finland,). Internasjonalt har Ny Generasjon aktivitet i 17 nasjoner hvor rundt 20 000 ungdommer medlem i rundt 2000 avdelinger/grupper.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ tall fra 2010
  2. ^ tall fra 2011

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

http://www.nygenerasjon.no/