Anne-Pia Nygård

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Anne-Pia Nygård
Født 10. august 1977 (39 år)
Sandane
Nasjonalitet Norge
Sjanger Roman
Debut Det som ingen ser
Påvirket av Egne opplevelser

Anne-Pia Nygård (født 10. august 1977Sandane i Gloppen kommune) er en norsk forfatter. Hun debuterte i 2009 med selvbiografien «Det som ingen ser». I september 2012 kommer boka ut oversatt til engelsk.[1]

Biografi[rediger | rediger kilde]

Nygård er født og oppvokst på Sandane i Gloppen kommune. Hennes far er fra Askøy, og er yngre bror av avistegner og portrettmaleren Harald Nygård.

Hun gikk på Firda videregående skole fra 1993 til 1996. Hun har senere tatt bachelorgrad i nordisk språk og litteratur samt grunnfag i engelsk . Hun debuterte som forfatter våren 2009, og var da halvveis gjennom en mastergrad i nynorsk skriftkultur. Debutboken «Det som ingen ser» er skrevet på nynorsk.

Nygård ble født med en ryggskade som ble forverret etter hvert som hun vokste. Ti år gammel ble hun lam. Forfatterskapet bygger på hennes erfaringer i møte med livet som funksjonshemmet. Boken «Det som ingen ser» er rettet mot helsepersonell samt andre jobber med barn og ungdom, og den gir et beskrivende perspektiv på livet til en rullestolbruker, der Nygård tar leseren med inn i tankene og erfaringene til personen i rullestolen.

Hun er kusine til IT-gründeren Atle Hauge og den tidligere friidrettsutøveren Kjell Ove Hauge.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ firdatidend.no (13.01.12): Boka blir omsett til engelsk, hentet 25. august 2012

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]