Ann Lisa Sylte

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ann Lisa Sylte
Født1958[1]Rediger på Wikidata
Molde (Møre og Romsdal)
BeskjeftigelseForfatter, professor Rediger på Wikidata
Utdannet vedHøgskolen i Molde
NTNU
Oslomet – storbyuniversitetet
BarnJøran Kallmyr
NasjonalitetNorge

Ann Lisa Sylte (født 16. oktober 1958 i Molde, oppvokst i Fræna kommune) er norsk forfatter og professor i pedagogikk ved OsloMet – storbyuniversitetet, Institutt for yrkesfaglærerutdanning (YLU).

Hun er mor til tidligere justisminister og advokat, Jøran Kallmyr.

Sylte har hovedfag i yrkespedagogikk og doktorgrad i utdanningsvitenskap fra OsloMet.

Ved YLU har hun erfaring med undervisning og veiledning på både bachelorutdanningen og masterutdanningen i yrkespedagogikk. Hun er[når?] emneansvarlig med undervisnings- og veiledningsansvar ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studiers ph.d.-program.

Sylte har tidligere vært instituttets forskningsleder, og er prosjektleder for aksjonsforskningsprosjektet Lærerutdanningsskoler og lærerutdanningsbedrifter i Yrkesfaglærerutdanningen (LUSY) - OsloMet (2020-2025)[2].

Hennes forskningsarbeider dreier seg om didaktiske prinsipper for relevant yrkes- og profesjonsutdanning, yrkes- og profesjonsrettet innhold, arbeidsmåter og vurdering, samt skoleutvikling og utvikling av samarbeid mellom universitet, skole og arbeidsliv.  

Hennes tidligere forskningsarbeider har vært utvikling av yrkesrelevant opplæring i videregående skole og profesjonsretting av høyere utdanning.

I 2013 ga hun ut den forskningsbaserte, boken, Profesjonspedagogikk: Relevant læring i praksis, i Gyldendal Akademisk. Boken kom ut som 3. utg. i 2021.[3] Hun er også medforfatter i flere antologier og har en rekke publikasjoner i nordiske og internasjonale tidsskrifter.

Sylte har tidligere vært faglig og administrativt ansvarlig for desentralisert barnehagelærerutdanning, grunnskolelærerutdanning og praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) ved Høgskolen i Volda sitt studiested ved Høgskolesenteret i Kristiansund.

Sylte har også vært lektor i videregående skole som både yrkesfag- og fellesfaglærer i samfunnsfag og valgfagene psykologi, og kommunikasjon og konflikthåndtering.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Virtual International Authority File, oppført som Sylte, Ann Lisa 1958-, besøkt 23. oktober 2023[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ storbyuniversitetet, OsloMet-. «Lærerutdanningsskoler og lærerutdanningsbedrifter i Yrkesfaglærerutdanningen (LUSY)». www.oslomet.no (norsk). Besøkt 5. oktober 2023. 
  3. ^ «Ann Lisa Sylte». www.gyldendal.no. Besøkt 5. oktober 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]