Andrew S. Tanenbaum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Andrew S. Tanenbaum
AndrewTanenbaum2.png
Født 16. mars 1944
New York
Utdannet ved Massachusetts Institute of Technology, University of California, Berkeley
Doktorgradsveileder John M. Wilcox
Nasjonalitet USA
Medlem av Institute of Electrical and Electronics Engineers, Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Association for Computing Machinery
Utmerkelser IEEE James H. Mulligan, Jr. Education Medal, Akademiehoogleraren Prize

Andrew Stuart «Andy» Tanenbaum (født 16. mars 1944 i New York) er en amerikansk dataekspert og professor, oppvokst i New York-forstaden White Plains.

Tanenbaum er sjef for avdelingen for datasystemer ved Vrije Universiteit Amsterdam, Nederland. Han er lærer med operativsystemer som sitt spesialfelt, og best kjent for å ha laget det Unix-lignende operativsystemet Minix, en fri etterligning av Unix, laget i undervisningsøyemed. Han har også skrevet flere lærebøker om datakunnskap.

Han er utdannet ved Massachusetts Institute of Technology (det samme stedet som blant annet Richard Stallman er utdannet ved) og tok doktorgraden ved Berkeley-universitetet.

Disse bøkene er han spesielt kjent for å ha skrevet:

Minix var en sterk inspirasjonskilde for Linus Torvalds når han begynte å arbeide med Linux. Tanenbaum ble involvert i en berømt Usenet-diskusjon med Torvalds i 1992 angående Torvalds' planer om å bruke en monolittisk kjerne i prosjektet, i stedet for et mikrokjerne-basert design, som Tanenbaum så på som fremtiden.

Han har arbeidet med å skrive operativsystemet Amoeba.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]