Alphonse Mouzon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Alphonse Mouzon

Alphonse Mouzon, (født 21. november 1948), er en Jazz-fusion-trommeslager og perkusjonist, og styreformann for plateselskapet Tenacious. Han komponerer, arrangerer og produserer, så vel som å opptre. Han ble for alvor populær som utøvende kunstner på slutten av 1960-tallet og tidlig 1970-tall.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Mouzon er av afro-amerikansk, fransk og svartfot-indiansk avstamming og ble født i Charleston, Syd Carolina. Han fikk sin første musikalske undervisning ved Bonds-Wilson High School og flyttet til New York etter uteksaminering. Han studerte drama og musikk ved New York City College og medisin ved Manhattan Medical Schoo. Han fortsatte å få trommeundervisning av Bobby Thomas, trommeslager for jazzpianisten Billy Taylor. Han var perkusjonist i Broadwayshowet "Promises, Promises" og arbeidet så med pianisten McCoy Tyner. Siden var han medlem av Weather Report sammen med Joe Zawinul på keyboard og Wayne Shortersaksofon. Etter dette ble Mouzon soloartist på plateselskapet Blue Note i 1972.

Personlig[rediger | rediger kilde]

Han bor for tiden i Northridge, California med sin datter Emma Alexandra og sin sønn Alphonse-Philippe, sammen med diverse kjæledyr.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

  • oppført i 2.versjonen av Marquis Who's Who i Entertainment and Who's Who In The World.
  • stemt frem som #2 beste multi-instrumentalist i 1995 Jazziz Magazine Annual Readers Poll.