Alphonse Mouzon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Alphonse Mouzon
Alphonse-mouzon-ffm-001.jpg
Mouzon i 2009
Født21. november 1948
Charleston, Sør-Carolina, USA
Død25. desember 2016 (68 år)
Granada Hills, Los Angeles, California, USA
Utdannet ved City College of New York
Beskjeftigelse Musiker, label-eier
Nasjonalitet USA
SjangerJazz, jazz fusion, jazz-funk
InstrumentTrommer
Aktive år1970–2016
PlateselskapBlue Note, Tenacious
Nettstedwww.tenaciousrecords.com

Alphonse Mouzon, (født 21. november 1948 i Charleston i Sør-Carolina, død 25. desember 2016 i Granada Hills i Los Angeles), var en Jazz-fusion-trommeslager og perkusjonist, og styreformann for plateselskapet Tenacious. Han komponerte, arrangerte og produserte, så vel som at han spilte trommer. Han ble for alvor populær som utøvende kunstner på slutten av 1960-tallet og tidlig 1970-tall.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Mouzon var av afro-amerikansk, fransk og svartfot-indiansk avstamming og ble født i Charleston, Syd Carolina. Han fikk sin første musikalske undervisning ved Bonds-Wilson High School og flyttet til New York etter uteksaminering. Han studerte drama og musikk ved New York City College og medisin ved Manhattan Medical Schoo. Han fortsatte å få trommeundervisning av Bobby Thomas, trommeslager for jazzpianisten Billy Taylor. Han var perkusjonist i Broadwayshowet "Promises, Promises" og arbeidet så med pianisten McCoy Tyner. Siden var han medlem av Weather Report sammen med Joe Zawinul på keyboard og Wayne Shortersaksofon. Etter dette ble Mouzon soloartist på plateselskapet Blue Note i 1972.

Personlig[rediger | rediger kilde]

Han bodde den siste tiden i Northridge, California med sin datter Emma Alexandra og sin sønn Alphonse-Philippe, sammen med diverse kjæledyr. Den 7. september 2016 ble Mouzon diagnostisert med nevroendokrin kreft, en sjelden form for kreft. Han har startet en GoFundMe kampanje for å finansiere behandlinger og medisiner, men døde 25. desember 2016.[1][2]

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

  • oppført i 2.versjonen av Marquis Who's Who i Entertainment and Who's Who In The World.
  • stemt frem som #2 beste multi-instrumentalist i 1995 Jazziz Magazine Annual Readers Poll.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «PLEASE HELP SAVE ALPHONSE MOUZON». GoFundMe.com. Besøkt 26. desember 2016. 
  2. ^ Chinen, Nate (28. desember 2016). «Alphonse Mouzon, Jazz and Fusion Drummer, Dies at 68». Besøkt 30. desember 2016.