Gil Bellows

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gil Bellows
Født28. juni 1967[1][2]Rediger på Wikidata (56 år)
Vancouver
BeskjeftigelseSkuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedAmerican Academy of Dramatic Arts (–1987)[3]
Magee Secondary School
Point Grey Secondary School
EktefelleRya Kihlstedt (1994–)
NasjonalitetCanada

Gil Bellows

Gil Bellows (født 28. juni 1967 i Vancouver i Britisk Columbia) er en canadisk skuespillerTV og film.

Bellows studerte ved Magee Secondary School sammen med en rekke andre fremtidige skuespillere som f.eks. Carrie-Anne Moss. Etter endt eksamen begynte han på sin karriere som skuespiller og studerte ved American Academy of Dramatic Arts i Los Angeles, California. Bellows er best kjent for sine roller som Tommy Williams i The Shawshank Redemption fra 1994, Billy Thomas i TV-serien Ally McBeal og som CIA-agent Matt Callan i TV-serien The Agency.

Bellows har også dukket opp i den psykologiske thrilleren Chasing Sleep som etterforsker Derm, der han spilte mot skuespiller Jeff Daniels. Bellows dukket opp i The Weather Man som en pervertert rehabilitering rådgiver. Han spilte i den franske filmen Un amour de sorcière som Michael Firth i 1997. I 2007 fullførte han filming til Kill Kill Faster Faster som er basert på den kritikerroste romanen med samme navn, skrevet av forfatter Joel Rose.

Bellows hadde også en mindre rolle i spillefilmen 24: Redemption, en TV-film prequel før til syvende sesongen av TV-serien 24 med Kiefer Sutherland i hovedrollen. Bellows hadde også en mindre rolle i TV-serien Smallville i sesong ni. I 2010 hadde Bellows en tilbakevendende rolle i TV-serien FlashForward som karakteren Timothy. Samme år spilte Bellows sammen med Steve Austin og Eric Roberts i actionfilmen Hunt to Kill, og samme år spilte han sammen med Macha Grenon og Julia Stone i The Year Dolly Parton was my mom. Gil Bellows er gift med Rya Kihlstedt og har to barn som heter Ava Emanuelle (født i 1999) og Giovanni (født i 2001).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Movie Database, IMDb-ID nm0004743, besøkt 13. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Notable Past Students, www.aada.edu[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]