Gil Bellows

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gil Bellows
Gil Bellows 2012.jpg
Født28. juni 1967 (52 år)
Vancouver
Ektefelle Rya Kihlstedt (1994–)
Utdannet ved American Academy of Dramatic Arts (–1987)
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Canada

Gil Bellows

Gil Bellows (født 28. juni 1967 i Vancouver i Britisk Columbia) er en canadisk skuespillerTV og film.

Bellows studerte ved Magee Secondary School sammen med en rekke andre fremtidige skuespillere som f.eks. Carrie-Anne Moss. Etter endt eksamen begynte han på sin karriere som skuespiller og studerte ved American Academy of Dramatic Arts i Los Angeles, California. Bellows er best kjent for sine roller som Tommy Williams i The Shawshank Redemption fra 1994, Billy Thomas i TV-serien Ally McBeal og som CIA-agent Matt Callan i TV-serien The Agency.

Bellows har også dukket opp i den psykologiske thrilleren Chasing Sleep som etterforsker Derm, der han spilte mot skuespiller Jeff Daniels. Bellows dukket opp i The Weather Man som en pervertert rehabilitering rådgiver. Han spilte i den franske filmen Un amour de sorcière som Michael Firth i 1997. I 2007 fullførte han filming til Kill Kill Faster Faster som er basert på den kritikerroste romanen med samme navn, skrevet av forfatter Joel Rose.

Bellows hadde også en mindre rolle i spillefilmen 24: Redemption, en TV-film prequel før til syvende sesongen av TV-serien 24 med Kiefer Sutherland i hovedrollen. Bellows hadde også en mindre rolle i TV-serien Smallville i sesong ni. I 2010 hadde Bellows en tilbakevendende rolle i TV-serien FlashForward som karakteren Timothy. Samme år spilte Bellows sammen med Steve Austin og Eric Roberts i actionfilmen Hunt to Kill, og samme år spilte han sammen med Macha Grenon og Julia Stone i The Year Dolly Parton was my mom. Gil Bellows er gift med Rya Kihlstedt og har to barn som heter Ava Emanuelle (født i 1999) og Giovanni (født i 2001).

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]