All Souls College

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kollegier og haller ved University of Oxford

All Souls College

Kollegiets navn The Warden and the College of the Souls of all Faithful People deceased in the University of Oxford[1]
Latinsk navn Collegium Omnium Animarum
Navngitt etter Allesjelersdag
Etablert 1438
Søsterkollegier Trinity Hall (Cambridge)
Warden John Vickers
Studenter Ingen
Mastergradstudenter 4 (2009)

All Souls College ligger i Oxford sentrum
All Souls College
All Souls College (Oxford sentrum)

Hjemmeside

All Souls College (fullstendig: The Warden and College of the Souls of all Faithful People deceased in the University of Oxford)[1] er et av kollegiene som utgjør University of Oxford i Storbritannia.

Det ble grunnlagt i 1438 av kong Henrik VI, Henry Chichele som var fellow ved New College og erkebiskopen av Canterbury, til minne om de falne under hundreårskrigen. Den er fremfor alt en forskningsinstitusjon.

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

En unik særegenhet er at dette college ikke har noen studenter uten avslutningsrksamen; alle er fellows, det vil si utdannede akademikere.

Medlemskapet rekrutteres blant annet ved at men hvert år inviterer University og Oxfords beste absolventer til å skrive en eksamen. På grunnlag av disse opptakseksamener velges to kandidater til nye fellows. Et fellowship ved All Souls College er en av Englands ypperste akademiske utmerkelser.

I selve kollegiet omgåes dermed en engere krets av unge forskere med allerede akademisk etablerte størrelser i tillegg til mennesker som har gjort karriere i politikk, næringsliv eller medier.

Det stilfulle fasadebygget er forblitt nærmest uendret siden det stod ferdig i 1443. Av særlig interesse er hovedbygget fra 1733, Great Quadrangle, særlig dobbelttårnene tegnet av Nicholas Hawksmoor, og soluret fra 1658 av Christopher Wren.

Kjente Fellows[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «The modern college». Arkivert fra originalen 18. juni 2010.  «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 21. april 2015. Besøkt 13. april 2013. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]