Hopp til innhold

Green Templeton College

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Radcliffe Observatory ved Green Templeton College i Oxford.
Emblem

Green Templeton College (GTC) er et kollegiene ved University of Oxford i Storbritannia. Det er universitetets nyeste kollegie som ble etablert den 1. oktober 2008 som et resultat av sammenslåingen av Green College og Templeton College.[1] Kollegiet er lokalisert til stedet hvor det tidligere Green College lå på Woodstock Road i Nord-Oxford og er sentrert rundt det arkitektonisk fantastiske Radcliffe Observatory,[2] en bygning fra det 18. århundre, modellert på den gamle Vindtårnet i Athen. Kollegiet har formelle knyttninger til Green College ved University of British Columbia, som skylder tilsvarende oppstarten til sjenerøsiteten til Cecil H. Green.

Om Green Templeton College[rediger | rediger kilde]

Green Templeton ble grunnlagt ved fusjonen av Oxfords Green og Templeton kollegier.

Da Green Templeton er et kollegie for kun hovedfagsstudenter har de kun ett fellesrom for side studenter og stipendiater for å oppmuntre interaksjon dem i mellom.

Fusjonen mellom Green College og Templeton College var den første i universitetets moderne historie. Etter å ha blitt godkjent av Universitetsrådet og de ​​styrende organer i begge kollegiene, ble det formelt annonsert i juli 2007. Grønn Templeton College (GTC) ble offisielt åpnet 1. oktober 2008.

Kollegiet bygger videre på de allerede etablerte sterke sidene til Green og Templeton kollegiene. GTC fokuserer på en rekke fag, særlig de innen medisinsk- og biovitenskap, ledelsesfag og en rekke samfunnsfag.

Historie[rediger | rediger kilde]

Selv om Green College og Templeton College etter Oxford å regne er unge kollegier, hadde de begge deres egen individuelle historie og etablerte kultur. Ingen av dem var etabler som et tradisjonelt Oxbridge kollegie.

Green Colleges historie[rediger | rediger kilde]

Green College ble etablert i 1979 og var en av de yngste kollegiene ved universitetet. Det hadde sitt navn etter sin viktigste velgjører: Dr Cecil H. Green, grunnlegger av Texas Instruments, samt hans kone Dr Ida Green. Det var et av de to kollegiene som ble etablert som et resultat av hans generøsitet, det andre var Green College ved University of British Columbia.

Green College var dedikert til menneskelig velferd i dagens samfunn, og dette ble tolket som et akademisk fokus på medisin. Beslektede disipliner, slik som utdanning, miljø og samfunnsfag, men ble også dekket.

30 prosent av kollegiet studenter studerte innen medisinfeltet, omtrent 20% holdt på med medisinsk forskning og fag som sosialtarbeid, miljøendringer og utdanningsstudier var andre sterke fokusområder.

Templeton Colleges historie[rediger | rediger kilde]

Templeton College ble grunnlagt av den nå døde Sir John Templeton som ga en gave til Oxford Centre for Management Studies for å øke profesjonalitetsstandarden innen britisk lederskap. Gaven var en vade største gavene som en britisk utdanningsinstitusjon noen gang har mottatt, og senteret ble omdøpt til Templeton College til ære for ham.

Kollegiet har vektlagt en forpliktelse til livslang individuell utvikling, og tok sikte på å bringe sammen ledere fra ulike felt å undersøke sentrale problemstillinger innen ledelse og relaterte fagområder.

Det lå tidligere ved Egrove Park, nær landsbyen Kennington i Oxfordshire. Dens bygninger ble åpnet i 1969, og ble ført opp på bygningsvernlisten i 1999.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]