Alfred Kutsjevskij

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Alfred Kutsjevskij
Født17. mai 1931
Moskva
Død15. mai 2000 (68 år)
Moskva
Gravlagt Trojekurowo gravlund
Beskjeftigelse Ishockeyspiller
Nasjonalitet Russland, Sovjetunionen
Utmerkelser Æret mester i idrett i Sovjetunionen, Medal "For Labour Valour", Vennskapsordenen, International Jewish Sports Hall of Fame

Alfred Iosifovitsj Kutsjevskij (russisk: Альфред Иосифович Кучевский; født 17. mai 1931 i Moskva, død 15. mai 2000) var en sovjetisk ishockeyspiller som deltok i de olympiske vinterleker 1956 i Cortina d'Ampezzo og 1960 i Squaw Valley.

Kutsjevskij ble olympisk mester i ishockey under vinter-OL 1956 i Cortina d'Ampezzo. Han var med på det sovjetiske laget som vant turneringen foran USA og Canada. Det var ti lag som deltok, etter gruppespillet spilte de seks beste lagen en enkeltserie der alle lagene møttes en gang. Sovjetunionen vant alle fem kampene og vant serien med maksimale 10 poeng foran USA mee 8 og Canada med 6.

Kutsjevskij ble verdensmester i ishockey to ganger, 1954 i Stockholm og 1956, OL-turnering i Cortina d'Ampezzo var også det 23. verdensmesterskapet i ishockey. Han spilte 51 landskamper for Sovjetunionens herrelandslag i ishockey og scoret sju mål.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

VM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]