12 Monkeys (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «12 Monkeys (fjernsynsserie)»)
12 Monkeys
Generell informasjon
SjangerScience fiction / Thriller
Prod.landUSA
Sendeår2015
Lengde45 (per episode)
SpråkEngelsk
Basert på12 Monkeys, La Jetée
Foran kamera
Medvirkende
7 oppføringer
Aaron Stanford
Emily Hampshire
Amanda Schull
Kirk Acevedo
Noah Bean
Todd Stashwick
Barbara Sukowa
Bak kamera
MusikkTrevor Rabin
Prod.selskapAtlas Entertainment, Universal Content Productions
Sending
Periode16. januar 20156. juli 2018
TV-kanalSyfy
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

12 Monkeys er en amerikansk science fiction- og thrillerserie som gikk på Syfy fra 2015 til 2018. Serien er basert på spillefilmen 12 Monkeys fra 1995. Hovedrollene innehas av Aaron Stanford, Amanda Schull, Kirk Acevedo og Noah Bean.

Handling[rediger | rediger kilde]

I år 2043 ble skurken James Cole (spilt av Aaron Stanford) rekruttert av en gruppe forskere fra «Project Splinter» ledet av fysikeren Katarina Jones (spilt av Barbara Sukowa) for å reise tilbake i tid - til år 2015. En gruppe vitenskapsmenn håper at dette skal hindre spredningen av et veldig dødelig virus, produsert av en gåtefull og mystisk organisasjon kjent som «Army of the 12 Monkeys»

I James Coles opprinnelige tidslinje forårsaket dette viruset en pest som resulterte i at syv milliarder mennesker døde i år 2017. Virusets pågående mutasjoner kommer til å bety slutten på hele menneskeheten. I den nye tidslinjen, hvor Cole blir sendt tilbake til år 2015, får han blant annet hjelp fra en virolog Dr. Cassandra «Cassie» Railly (spilt av Amanda Schull)

I fortiden kommer Cole også til å møte et tilsynelatende ustabilt matematisk geni, ved navn Jennifer Goines (spilt av Emily Hampshire) hvis far Cole har fått i oppgave å drepe. Cole og Cassie må forsøke å avsløre den egentlige identiteten og oppholdsstedet til den mystiske lederen for Army of the 12 Monkeys, som bare er kjent som «the Witness» og som alltid ser ut til å ligge et skritt foran dem.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Aaron Stanford.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]