James Callis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
James Callis
Callis & Helfer.jpg
Født James Callis sammen med Tricia Helfer
4. juni 1971 (44 år)
Storbritannia London Storbritannia
Ektefelle Neha (2 barn)
Statsborger i Storbritannia
Alma mater University of York, London Academy of Music and Dramatic Art
Aktive år 1996 -
IMDb IMDb


James Callis (født 4. juni 1971) er en britisk skuespiller. Han er mest kjent for sin rolle som "Dr. Gaius Baltar" i science fiction-serien Battlestar Galactica.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv og familie[rediger | rediger kilde]

Callis ble født i, og vokste opp i London. Hans foreldre eide en «bed-and-breakfast» der[1], like ved Sherlock Holmes-museumet.[2] Callis er av jødisk avstamning.[3] Han stammer fra immigranter fra Russland og Polen.[4]

Callis har to søstre og bor i London.[2] Han er gift med Neha, og de har to sønner sammen, Joshua og Sacha, som ble født i 2003 og 2005.[2] Bortsett fra skuespill og regissering og skriving, lager Callis musikk og spiller piano og gitar.[2]

Utdannelse[rediger | rediger kilde]

Han gikk på Harrow School i nordvestlige London.[1] I 1990, studerte han engelsk og engelsk literatur ved University of York. På universitetet var han en ivrig skuespiller i student-teater, samt regi og skribent. Han deltok også noen ganger i oppsetninger som venner satte opp ved Cambridge University, inklusive en produksjon av Harold Pinters The Birthday Party. Han gikk ut med eksamen fra York i 1993.

Skuespillerkarriere[rediger | rediger kilde]

Teater og film[rediger | rediger kilde]

Callis begynte så på London Academy of Music and Dramatic Art[2], der han gikk ut med eksamen i 1996, og det samme året fikk han "Jack Tinker"-prisen som Mest Lovende Nykommer for sin rolle i teaterstykket Old Wicked Songs, der han spilte sammen med Bob Hoskins.[2]

Callis har vært med i forskjellige oppsetninger i West End-teater og fjernsyns-serier, samt noe arbeide for radio. Han har også regissert og skrevet noe. Han produserte bl.a filmen Beginner's Luck.

Callis første filmrolle var i filmen Bridget Jones's Diary, sammen med Renée Zellweger og Hugh Grant, sommeren 2000, og etter noen flere filmer og tv-roller gikk Gallis tilbake til scenen i Soho i desember 2002.

Battlestar Galactica[rediger | rediger kilde]

I 2003 ble tv-serien fra 1970-tallet, Battlestar Galactica brakt tilbake til live, selv om det i første omgang var i form av en tre timer lang miniserie. Callis spilte rollen som «Dr. Gaius Baltar», en vitenskapsmann med nær kunnskap og samarbeide med Cylon-rasen. Miniserien ble etterhvert en pilot for den nye science fiction-serien Battlestar Galactica, som kom til å vare i fire sesonger med Callis i en hovedrolle. Battlestar Galactica ble filmet for det meste i Vancouver, Canada.

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

Saturn Award (Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA)

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

Listene under er ikke komplett, se Internet Movie Database – James Callis

Filmer og fjernsyn[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]