Øivind Benestad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Øivind Bård Benestad
Født6. mars 1954 (70 år)
BeskjeftigelsePrest
UtdannelseTeolog
FarFinn Benestad
NasjonalitetNorge

Øivind Bård Benestad (født 6. mars 1954) er en norsk prest og informasjonsmann. Øivind Benestad er særlig kjent i massemediene som en aktiv debattant i saker om verdispørsmål (herunder homofili), blant annet som motstander av kjønnsnøytral ekteskapslov i Norge.

Bakgrunn og arbeid[rediger | rediger kilde]

Øivind Benestad er oppvokst i Bærum. Han kommer fra en musikkinteressert familie, og er sønn av musikkviteren Finn Benestad og musikkpedagog Inge Bergliot Benestad (dansk). Han er utdannet ved Menighetsfakultetet i Oslo og ordinert prest i Den norske kirke. Han har tidligere arbeidet 22 år i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (NKSS), deriblant 10 år som studentprest i Portugal og 5 år som studentprest i Agder, det vil si overfor studenter ved høgskolerSørlandet.

Benestad arbeider i dag som informasjonskonsulent ved den internasjonale, kristne organisasjonen Åpne Dørers Norgeskontor i Kristiansand i Vest-Agder, en organisasjon som siden 1955 har delt ut bibler og drevet evangeliseringsarbeid blant forfulgte kristne i flere land.

Øivind Benestad har vært spesielt engasjert i tradisjonell kristen etikk og fremholder Bibelens ord som grunnleggende for det norske samfunnet. Han mener dessuten at ekteskapet er biologisk begrunnet, og har iherdig forsvart «mor-far-barn-relasjonen» og tilsvarende kjempet mot kjønnsnøytral ekteskapslov som han mener vil forandre samfunnets ekteskapsforståelse og få dramatiske konsekvenser.

Benestad er også initiativtaker og koordinator av Verd å vente på-kampanjen som gav ut boka Verd å vente på : en ressursbok om ungdom og sexLunde forlag i 2004. Han er dessuten hovedredaktør for bladene Homofili og kristen tro og Kjønnsnøytral ekteskapslov? Nei takk! samt prosjektleder for de kristne nettstedene www.ekteskapet.no www.homofili.com[1] og www.morfarbarn.no[2] som blant annet står bak en underskriftaksjon mot kjønnsnøytralt ekteskap.

Øivind Benestad ble i 2009 valgt inn i Agder bispedømmeråd som en av tre lekrepresentanter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]